divendres, 2 d’octubre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 2 octubre 2009

Obertura

El desplegament del Pla de barris a Solsona, iniciat el 2006, semblava darrerament que es trobava en un estat de letargia. La Generalitat va concedir a la ciutat la pròrroga sol·licitada de dos anys, fins al 2011, per avançar el projecte, però encara queda molta feina per fer. Aquesta setmana el consistori ha fet un pas endavant en aquest programa que ha d'insuflar dinamisme al cor del municipi. S'han adjudicat provisionalment les obres de la biblioteca comarcal, buc insígnia del Pla d'intervenció integral del nucli antic, i dels carrers de la Regata i els Dominics. El més probable és que els treballs s'escometin aquesta mateixa tardor. Si el calendari no s'entrebanca, l'estiu del 2011 podria obrir portes un dels equipaments culturals més reivindicats per la ciutat.

Titulars
· Els alumnes de Setelsis i Arrels de Primària estrenen els camins segurs. El consistori ha millorat la seguretat de diversos passos de vianants i n’ha construït un d’elevat per facilitar que els estudiants es desplacin a peu a l’escola.
· Els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any que ve destinen més de 43 milions d’euros a l’abastament des de la Llosa del Cavall. Les millores a la Catedral rebran una inversió de 233.000 euros.
· El Consell Comarcal promou un servei de transport públic des dels municipis de la comarca a Solsona. Com a mínim, funcionarà els divendres, dia de mercat.
· La crisi econòmica es fa evident en l'evolució del Producte Interior Brut del Solsonès. L'any passat el creixement va ser de tan sols un 0,1 per cent. Aquest resultat és superior al de la resta de comarques de la Catalunya central, però en canvi és el més baix de la demarcació de Lleida. Són dades que indica l'Anuari Econòmic Comarcal de Caixa Catalunya, presentat aquesta setmana.
·Els ajuntaments de Pinell i Llobera se sumen a la iniciativa de Solsona d'aprovar una moció en favor de les consultes populars sobiranistes. Pinell l'ha aprovat aquesta setmana i Llobera ho farà dilluns. Paral·lelament, el Casal Popular La Fura està promovent un moviment ciutadà per organitzar la consulta a Solsona. La propera reunió es farà dissabte vinent.
· Juan Alcaraz i Benita Ballescà són reconeguts amb el segon premi en el Concurs d'Idees Innovadores del Centre Tecnològic per un projecte basat en la comercialització de cosmètics naturals a partir de productes autòctons del Solsonès. El reconeixement s'ha fet en el marc del vuitè Congrés Internacional de Desenvolupament Rural.
· Solsona acollirà la segona edició de la Fira del Bolet el darrer cap de setmana d’aquest mes. Enguany s’hi integren les Jornades Gastronòmiques de Tardor del Gremi d’Hostaleria.
· L'inici de la venda sense recepta de la píndola de l'endemà passa de puntetes per les farmàcies del Solsonès. Aquesta setmana no s'ha registrat un augment de la demanda del fàrmac, segons les farmacèutiques consultades per aquesta emissora.
· La Generalitat obliga el servei municipal d’aigües a clorar l’aigua de la xarxa des de Lladurs. D’ara en endavant, l’aigua de la font dels dipòsits de Rotgers tindrà pràcticament el mateix gust que la de l'aixeta.

·Incorporen el claqué i la dansa contemporània per a adults a l’oferta de l’Escola Municipal de Música. Les inscripcions es mantenen obertes i les classes s’inicien la setmana vinent.
· En esports ens fem ressò de la crida de les institucions locals a les entitats i els centres escolars per presentar candidatures per a la Nit de l'Esportista. La festa de l'esport comarcal tindrà lloc el 4 de desembre i s'accepten propostes d'esportistes aspirants a ser reconeguts fins al dia 19 d'aquest mes.
· L’agenda cultural ens porta a tres punts de la comarca. Navès i Cambrils celebren les seves festes majors del Roser aquest cap de setmana i Llobera acull la Fira de l’Empelt.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí