divendres, 25 de setembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 25 setembre 2009

Obertura

A partir del gener, ser bon pagador sortirà més a compte que intentar esquivar les multes de trànsit a Solsona. En el Ple d’ahir a la nit, el consistori va aprovar la revisió de l’ordenança de circulació. L’import de les multes augmentarà un 50% i es doblarà la bonificació que s’aplica per als pagaments realitzats en el termini voluntari. Amb aquesta política, l’Ajuntament vol fomentar l’abonament ràpid de les sancions i estalviar a les arques municipals el sobrecost dels tràmits administratius per al cobrament per la via executiva.

Titulars
· Solsona és una de les primeres capitals de comarca lleidatanes a donar suport a les consultes populars pel dret a decidir. Tots els grups municipals han consensuat la proposta que no fa referència explícita a la independència.
· El Pla de Barris obre una línia d’ajuts per fomentar la modernització dels comerços del nucli antic i l’obertura de nous establiments. L’Ajuntament hi destinarà 35.000 euros anuals.
· El Departament d’Educació ja disposa dels terrenys municipals per construir l’edifici definitiu de la segona escola pública de Solsona. Govern i oposició polemitzen sobre qui assumirà els costos d’urbanització del solar.
· El Consell Comarcal preveu acabar l’ampliació del Centre Sanitari el mes vinent. L’ens continua en negociacions amb l’Institut Català de la Salut per determinar qui es farà càrrec del manteniment de les instal·lacions i dels costos de personal.
· Fan una crida a la implicació ciutadana per elaborar l’Agenda 21 de Solsona. Aquesta setmana s’ha encetat el procés, que s’allargarà fins al mes de març. Es poden fer aportacions per escrit i participar en grups de discussió i tallers, coordinats pel Cedricat.
· Els Mossos d’Esquadra enxampen una banda de lladres que havia robat en diverses masies de la comarca. El grup actuava quan els propietaris eren fora del domicili.
· La Generalitat projecta la instal·lació d’una torre de telecomunicacions a Pinós. La infraestructura servirà per solucionar els problemes de cobertura al municipi.
· Els oficis antics donen nom als carrers i places dels polígons industrials de Solsona. L’Ajuntament també ha batejat dos carrers de la Cissa i la urbanització nova de la Creu de Sant Joan.
· Les Jornades Europees del Patrimoni a Solsona se centren en el barroc. Xerrades, exposicions, rutes guiades i concerts en són els principals ingredients.
· Marcel Gros inaugura diumenge la temporada del Cicle d’Espectacles Infantils de Solsona. La contenció pressupostària ha obligat l’Ajuntament a programar un total de tres muntatges, dos menys que l’any passat. Amb tot, s’ha intentat mantenir alt el llistó de qualitat de les produccions.
· El Punt Òmnia de Solsona estrena el seu tercer curs amb novetats en l’oferta d’activitats. Aquest espai d’accés lliure a les noves tecnologies programa tallers per a totes les edats.
· En esports, el Barça guanya el segon quadrangular del Club Futbol Solsona. Els locals no van poder guanyar cap dels partits disputats al torneig.
· Aquest cap de setmana, a banda de les Jornades Europees del Patrimoni a Solsona, destaquen en l’agenda d’actes les festes majors de Freixinet i Canalda. La primera comença aquest mateix vespre amb un sopar popular i ball amenitzat per Tryfàsic i Lucky Luck
.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí