divendres, 29 de maig del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 29 maig 09

Obertura
Tot i que ho fa lentament, el Pla d’intervenció integral del nucli antic va avançant en el seu desplegament. Ahir al vespre tots els regidors del consistori van donar llum verd a l’aprovació inicial del projecte d'urbanització del carrer de la Regata i un tram del dels Dominics. Aquest és un dels eixos més importants del centre històric per la seva connectivitat entre l’exterior del nucli antic i el centre neuràlgic de la ciutat. Després de consultar els veïns i comerciants de la zona, l’estiu passat, ara l’expedient ja és a informació pública abans de ser aprovat definitivament. El Ple d’ahir va simbolitzar el retorn en l’activitat política municipal de Jordi Riart, portaveu de Convergència i Unió, després d’un llarg parèntesi per malaltia de prop d’un any i mig.

Titulars
· El consistori solsoní aprova repartir els ajuts del 2009 del Pla únic d’obres i serveis inicialment destinats a la sala polivalent entre els carrers de la Regata i el Parc i el projecte del parc urbà del Camp del Serra. El motiu és la concessió del préstec d’1 milió i mig d’euros per finançar l’acabament de la sala polivalent.
· Diversos espais de la futura illa cultural es cataloguen com a béns culturals d’interès local. Aquesta declaració aprovada per l’Ajuntament permetrà preservar les estructures i rebre més subvencions.
· Els serveis jurídics del Consell Comarcal i l’Agència de Residus de Catalunya estudien una estratègia jurídica conjunta davant de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que declara nul·la l’ampliació de l’abocador comarcal. La part demandant, una família de Riner, exigirà que es desmantellin les instal·lacions ampliades recentment a Clariana de Cardener.
· El grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Solsona presenta una moció per reclamar al govern de la Diputació de Lleida un pla d’ajuts per als petits municipis, ja que queden exclosos del Pla d’Inversions Supramunicipal. Els vots de l’executiu desestimen aquesta proposta.
· L’assemblea de treballadors de Remco aprova el preacord assolit amb l’empresa amb el 80 per cent dels vots. La indemnització que els pagarà la firma alemanya pel tancament de la planta serà de 33 dies per any treballat més plusos lineals d’uns 200 euros per any treballat. La setmana que ve s’acomiada el 40 per cent de la plantilla, mentre que la resta plegarà a final de juliol.
· Presenten la nova Associació de Donants de Sang del Solsonès, constituïda fa dos mesos. L’entitat és presidida per Miquel Arnau.
· La Comissió de Delimitació Territorial emet un informe favorable a la segregació de les masies de Llanera i Lloberola cap a Llobera. Ara caldrà esperar a la determinació que prengui el conseller de Governació, Jordi Ausàs, que és qui té l’última paraula en aquest afer.
· La victòria del Barça a la Lliga de Campions, abans-d’ahir, se celebra intensament a Solsona fins passades la 1 de la nit al passeig del Pare Claret. La Penya Barcelonista va treure els culers al carrer amb la instal·lació d’una pantalla a la plaça del Camp per seguir el partit. El vessant més incívic de la reacció dels resultats blaugranes, però, va acabar amb una dotzena de cotxes amb les rodes punxades.
· Aquest dilluns es produirà un tall en el subministrament d’aigua al sector sud-oest de Solsona. Les obres d’urbanització del Vall Fred obliguen a interrompre el servei durant tot el matí en zones com la plaça del Camp, el passeig, el carrer de Sant Agustí i el barri de Josep Torregassa, entre altres indrets.
· Un cop acabada la Lliga Comarcal, l’actualitat esportiva ens porta les 12 hores de futbol sala demà de les 8 del matí a les 8 del vespre. I diumenge, és el torn de la dotzena Marxa BTT del Solsonès. La sortida és al passeig del Pare Claret a les 8 del matí.
· Aquest cap de setmana es presenta carregat de propostes lúdiques i culturals. Entre altres, destaquem els concerts per al públic familiar que ofereixen l’Àtic, demà, dissabte, i l’Escola Municipal de Música, diumenge.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí