divendres, 8 de maig del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 8 maig 2009

Obertura
Després de cinc anys i mig de posar-ne la primera pedra, la sala polivalent de Solsona serà operativa l’any que ve, molt probablement per la Fira de Sant Isidre. El Ministeri de Turisme ha concedit a l’Ajuntament un préstec d’1 milió i mig d’euros, que permetrà executar l’última fase dels treballs. Ahir al vespre el Ple en va aprovar l’acceptació i aquest migdia l’alcalde n’ha signat el crèdit. Si el calendari previst es compleix el setembre començaran les obres de la quarta fase d’aquest reivindicat equipament.

Titulars
· El plenari solsoní es pronuncia a favor del comitè d’empresa d’EGO i demana a la direcció que reconsideri el tancament de la planta. Tots els grups municipals aproven una moció per donar suport als treballadors i factories de Solsona i comarca afectats per expedients de regulació d’ocupació.
· La Comissió per a la Promoció Econòmica del Solsonès es reuneix amb el conseller Huguet per dibuixar les línies de treball per afrontar la crisi. Proposen com a estratègia identificar el focus econòmic en el qual la comarca pot ser un referent i potenciar la innovació en les petites i mitjanes empreses.
· Una borsa de treball posarà en contacte les persones interessades a fer de cangurs i les famílies amb fills d’entre 0 i 6 anys. Per entrar-hi, caldrà dur a terme un curs entre els mesos de maig i juny.
· El programa T’acompanyem amplia la seva franja d’edat fins als 70 anys. Des de principi d’any s’han beneficiat d’aquesta iniciativa de trasllat als centres sanitaris una vintena d’usuaris.
· La brigada municipal de Solsona està enllestint el condicionament del camí de la ribera de la Mare de la Font. S’han dut a terme tasques de desbrossat, retirada d’arbres morts i arranjament del vial amb graveta des del pont de Cal Sotaterra fins al parc.
· La regidoria de Medi Ambient posarà en servei la setmana vinent el Punt d’Informació de l’Energia, que pretén fomentar l’estalvi energètic. La presentació es farà dimarts a les 8 del vespre a la sala d’actes del Casal de Cultura.
· El Servei Català de Trànsit retirarà la prohibició de circular tractors i maquinària agrícola per les carreteres catalanes en dies festius, normativa que ha aixecat la indignació del sector. Jaume Garriga, coordinador al Solsonès d’Unió de Pagesos, recorda que és impensable aturar la feina del camp tots els dissabtes, diumenges i festius.
· L’Escola Municipal de Música de Solsona obre dilluns el termini de preinscripció per al proper curs. El centre incorporarà estudis de dansa en la seva oferta pedagògica.
· La delegació a Solsona de l'Associació Espanyola Contra el Càncer programa una jornada d’assessorament i atenció personalitzada, dimarts vinent, oberta a pacients i familiars afectats. Paral·lelament, elegeixen Pilar Muñoz presidenta de Fènix, la nova entitat sorgida al Solsonès de suport contra el càncer.
· Aquesta setmana en esports hem de destacar la prova del Super Prestigi Massi– Open d’Espanya de Ralli 2009, que acull la Vall de Lord. És una convocatòria internacional de BTT de màxim nivell i hi participen dos esportistes olímpics, Marga Fullana i Josep Anton Hermida.
· L’agenda ens porta a Sant Climenç. Després d’un parèntesi de cinc anys, el grup de teatre Vila-Closa torna als escenaris amb l’obra “El sopar dels idiotes”. Les funcions seran demà a la nit i diumenge a la tarda.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí