divendres, 5 de juny del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 5 juny 2009

Obertura
Coincidint amb l’inici de l’estancament de les xifres de l’atur, també al Solsonès, i amb un cert clima d’optimisme entre els responsables de promoció econòmica de la comarca, aquesta setmana la Generalitat ha tornat a injectar un missatge esperançador en el sector industrial solsoní. Segons va manifestar ahir el secretari general d’Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, el govern català té la voluntat de donar un cop de mà a Tradema a través de diferents vies. Vol facilitar-li la recerca de nous mercats estrangers i l’adquisició d’una nova caldera. Així mateix, Aloy ha recordat a les fàbriques de components d’automoció les línies d’ajut a les quals poden accedir. Els representants de la conselleria de Josep Huguet, juntament amb l’alcalde de Solsona, també es van reunir ahir amb el comitè d’empresa d’EGO-Remco per fer un seguiment de l’expedient de regulació d’ocupació de tancament de la planta.
Titulars
· L’Ajuntament prohibirà la circulació de trànsit rodat a l’entorn del passeig durant les tardes i vespres dels mesos d’estiu. La mesura, que s’aplicarà a partir del dia 15, respon a la voluntat de l’executiu de millorar la seguretat dels vianants d’aquesta zona.
· Tret de sortida a les obres d’adequació del segon pavelló. Els treballs no afectaran l’ús de les instal·lacions fins a finals de juliol.
· El consistori de Castellar de la Ribera i l’ADF Sòl Verd denuncien novament presumptes vols d’avionetes antipluja. Segons fonts municipals, una dotzena de veïns van ser testimonis, diumenge passat, del pas reiterat d’una avioneta que sobrevolava Castellar de la Ribera i Pinell quan s’anunciava una tempesta. Ara es demana que es reobri la investigació que el Departament d’Interior va arxivar el desembre passat.
· Un grup de veïns de Riner reclama, mitjançant al·legacions, la modificació del traçat de la variant de Santa Susanna. Els afectats consideren que la nova carretera té massa afectacions sobre el terreny i no millora l'accessibilitat a les finques. Tot i això, el projecte ja està aprovat definitivament per la Generalitat i no hi ha garanties que les al·legacions puguin tenir efecte.
· Les eleccions europees de diumenge convoquen a les urnes més de 6.000 solsonins. Per primera vegada hi haurà paperetes en codi Braille i es durà a terme una prova pilot en diverses ciutats per fer el recompte electrònic.
· El Carnaval del 2009 es tanca amb més de 6.000 euros de beneficis. Part d’aquests diners s’invertiran en els elements folklòrics i l’arranjament de carrosses.
· Les institucions públiques integrants del Patronat del Museu Diocesà i Comarcal recullen les demandes del teixit associatiu per desencallar la gestió de l’equipament. Aquesta setmana s’ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de dotar el Museu de personalitat jurídica pròpia en una reunió que ha tingut lloc a l’Ajuntament.
· Un tall accidental en un cable de fibra òptica deixa bona part del Solsonès i l’Alt Urgell sense telèfon ni internet. L’avaria va afectar uns 2.000 abonats durant 5 hores dimecres a la tarda.
· Les piscines municipals de Solsona oferiran un servei gratuït de canguratge els matins per als infants inscrits a les activitats multiesportives. És la principal novetat d’aquesta temporada de bany a les instal·lacions de l’Ajuntament. Dilluns s’obren les inscripcions a les activitats lúdiques i esportives d’aquestes piscines.
· En esports, fem balanç de les 12 Hores de futbol sala, amb què s’ha clausurat la dinovena Lliga comarcal, i de la reeixida Marxa BTT del Solsonès, que diumenge va aplegar més de 400 participants.
· Les convocatòries culturals d’aquest cap de setmana ens porten la Fira del Caçador de Solsona i la dels Artesans de Pinós. A més, demà i diumenge el Grup de Teatre Lacetània estrena l’obra Anna i Hellen al Teatre Comarcal.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí