dilluns, 4 de maig del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 1 maig 2009

Obertura


Els dèficits en telecomunicacions són, actualment, una de les principals problemàtiques de la població de la comarca i figuren en totes les peticions dels ajuntaments a les administracions superiors. Part d’aquestes mancances quedaran resoltes amb el desplegament del Pla Solsonès Connecta, que s’ha presentat aquesta setmana. En un pla global per al conjunt de Catalunya, el Departament de Governació s’ha fixat per a finals de l’any que ve garantir la cobertura de telefonia mòbil, de televisió digital terrestre i de banda ampla a tots els nuclis de més de 50 habitants. Les característiques orogràfiques i demogràfiques del Solsonès han obligat la Generalitat a fer una adaptació del projecte, que millorarà la situació de les telecomunicacions a la comarca amb una inversió de prop de 7 milions d’euros i gairebé 90 actuacions. Amb tot, al Solsonès hi continuaran havent zones fosques que Governació haurà d’estudiar com resoldre a través d’alternatives com la tecnologia per satèl·lit.

Titulars
· Carles Velasco, responsable de la funerària privada de Solsona, es fa enrere en les acusacions de frau fiscal llançades sobre l’Ajuntament. Aquesta setmana, Velasco i l’alcalde han comparegut al jutjat en l’acte de conciliació interposat pel consistori.
· L’inici de les obres de la biblioteca i la finalització de la redacció de diversos projectes posaran punt i final, enguany, a la primera etapa del Pla de Barris. Pel que fa a la rehabilitació d’edificis, la regidoria d’Urbanisme estima que ja se n’han arranjat un 20%.
· L’Ajuntament d’Olius comença les obres de la primera fase del nou edifici consistorial pendent de trobar finançament per a la segona fase. Aquest equipament, ubicat a la plaça de l’Olivera del Pi de Sant Just, acollirà les dependències municipals i dues sales polivalents per als veïns.
· La Cambra de Comerç de Lleida atorga el premi a la internacionalització a l’empresa solsonina Mutecna Góndolas. La factoria exporta la seva producció a 13 països d’arreu del món.
· La segona edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Solsona supera les expectatives de l’organització. Enguany, s’ha venut el mateix nombre de cotxes que l’any passat però amb un volum de negoci superior.
· La programació de la Setmana de la Gent Gran, que es durà a terme el mes de juny, aposta per les activitats intergeneracionals. Una de les novetats d’enguany és que s’ha fixat un preu de 3 euros per a l’entrada a la festa dels jubilats que es destinarà al Pla d’Emergència Social.
· El president de la Diputació de Lleida agafa el compromís de vetllar més pel manteniment i la vigilància i els boscos. Jaume Gilabert va fer aquestes declaracions en la inauguració de la nova senyalització de Castellar de la Ribera el cap de setmana passat.
· Detenen un veí de Solsona de 27 anys presumptament implicat en una xarxa de tràfic de droga de les comarques de Lleida. El jove ja ha ingressat a presó.
· El Centre Tecnològic promou una pàgina web sobre les dones i el treball al món rural. L’objectiu és que el portal acabi sent un nexe de comunicació entre el sector femení a pagès.
· Mans Unides promou una campanya de captació de fons d’objectes per sortejar en una tómbola per la fira de Sant Isidre. Els fons recollits es destinaran als projectes d’enguany a Malawi i Bolívia.
· Mar Ulldemolins i Georgina Latre actuaran diumenge al Teatre Comarcal en la comèdia “5 noies i un vestit”. Les entrades es podran adquirir una hora abans de la funció a taquilla.
· En esports, destaquem que el Llobera s’ha proclamat guanyador de la Lliga Comarcal a tres jornades del final. La victòria de la darrera jornada li atorga la distància de punts suficient per ser matemàticament vencedor del campionat.
· Les convocatòries lúdiques d’aquests dies ens porten a la festa del barri de Josep Torregassa de Solsona. Les activitats van començar ahir a la tarda i s’allargaran fins demà a la nit.


Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí