divendres, 15 de maig del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 15 maig 2009

Obertura
Els treballadors de l’empresa solsonina que s’ha vist més afectada per la crisi econòmica, EGO, han fet un pas més en les negociacions aquesta setmana. La manifestació de més d’un centenar de persones a Barcelona aquest dimarts i la reunió amb responsables de la Generalitat han donat fruit. Direcció i comitè d’empresa de Remco han tancat un preacord que estableix indemnitzacions de 35 dies per any treballat, pràcticament el doble del que se’ls oferia inicialment. Ara, caldrà que l’assemblea hi doni el vistiplau. Si l’empresa no canvia la seva posició, a finals d’aquest mes s’acomiadaran el 40% dels treballadors mentre que la resta es quedaran sense feina el 31 de juliol, data de tancament de la planta solsonina.

Titulars
· El Patronat del Museu Diocesà i Comarcal descarta, per ara, la creació d’un consorci. Tot i això, les diferents parts es comprometen a consensuar una fórmula de gestió que permeti posar al dia el funcionament de l’equipament. Dilluns l’alcalde es reuneix amb el Centre d’Estudis Lacetans per parlar de l’actual situació del Museu.
· Dilluns comencen les obres d’urbanització de la vorera del Vall Fred, el primer dels projectes del Fons d’Inversió Local. Els treballs implicaran que en els propers 4 mesos un tram del vial sigui unidireccional.
· Avui entra en funcionament el Punt d’Informació de l’Energia, que oferirà assessorament i informació als ciutadans sobre l’estalvi energètic i l’ús d’energies alternatives. Amb aquest nou servei el consistori vol aconseguir un canvi d’hàbits mediambientals entre la població.
· Al migdia s’ha inaugurat la 57a edició de la Fira de Sant Isidre, condicionada pel context de crisi econòmica, però amb l’ampliació del recinte firal. Aquest any es potencia el sector oví, amb una vela pròpia, i la secció d’artesania.
· La quinzena de capellans del Fòrum Ondara donaran el 10 per cent del seu sou als aturats de la diòcesi. Ho faran a través de Càritas, que gestionarà el repartiment dels donatius.
· La diputada d’Esquerra Laura Vilagrà incidirà perquè els representants del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa facin una visita a Tradema per buscar solucions sobre l’ERO. La republicana es va reunir ahir a Solsona amb el comitè d’empresa de la indústria fustaire i representants comarcals d’Unió de Pagesos.
· Urbanisme redueix l'edificabilitat del Pla especial de l’estació d’esquí del Port del Comte. N’ha aprovat definitivament una modificació per eliminar la proposta projectada a l’indret de la Bòfia.
· L'Associació L’Arada presenta un programa amb 200 mesures per al desenvolupament del Solsonès. És el resultat d’un projecte participatiu iniciat el 2007. Algunes de les propostes ja s’estan implementant als municipis del sud de la comarca.
· L’activitat esportiva no s’atura malgrat la celebració de la Fira de Sant Isidre. En els esports, us avançarem el calendari de competicions per aquest cap de setmana.
· En l’agenda, òbviament no podem parlar d’altres cites que no siguin les múltiples convocatòries del programa de la Fira de Sant Isidre. A més, recordarem que diumenge té lloc la tercera cursa Corriol de Fondistes Solsonès.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí