divendres, 24 d’abril del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 24 abril 09

Obertura
Com era d’esperar, l’oposició solsonina no ha deixat sense resposta les conclusions a l’estudi financer presentat la setmana passada per l’equip de govern. Convergència i Unió s’ha defensat de les acusacions de vendre patrimoni de forma recurrent per finançar les inversions amb un llistat de les principals adquisicions de béns i equipaments que van dur a terme la legislatura passada. A més, els convergents han subratllat que gràcies a la venda de solars ara es poden executar projectes de gran envergadura com l’illa cultural del nucli antic. Per a l’oposició, l’actual govern està mancat de lideratge i utilitza aquest informe com a maniobra per dissimular la situació de paràlisi en la qual es troba immers. Convergència i Unió creu que la fórmula de “fer oposició a l’oposició” que, segons ells, utilitza l’executiu municipal únicament contribueix a fomentar la desafecció política entre la ciutadania.

Titulars
· El Centre Tecnològic impulsa dos projectes valorats en prop d'1 milió i mig d'euros per revitalitzar l’economia del món rural a través de la innovació. La seu de les iniciatives s’ubicarà a l’antic Seminari, les instal·lacions del qual s’hauran de reformar.
· L’Ajuntament de Solsona gestionarà la borsa de famílies per acollir estudiants dels cicles formatius. Els joves pagaran 35 euros diaris per sopar, dormir i esmorzar.
· Les llibreries de Solsona esquiven la crisi en una de les millors diades de Sant Jordi dels últims anys. Entre els autors més reeixits hi ha Gaspar Hernàndez, Stieg Larsson i el solsoní Antoni Fernàndez. D’altra banda, en el lliurament de premis literaris Drac, d’Òmnium Cultural del Solsonès, van ser guardonats un autor d’Igualada i una altra d’Estac, al Pallars Sobirà.
· Una dotzena de tallers mecànics de Solsona participen aquest cap de setmana a la segona edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió. Enguany, a més, Autocamp comptarà amb una concentració de cotxes tunejats.
· L’Associació de Jubilats Estel disposa des d’aquesta setmana d’una ciberaula. La posada en marxa de les instal·lacions és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Solsona i l’Obra Social de La Caixa, que n’ha assumit els 40.000 euros de cost.
· El Solsonès serà una de les comarques on la Generalitat habilitarà canyets per alimentar els voltors. Medi Ambient ha pres aquesta decisió per evitar que es produeixin més atacs a bestiar viu. A la comarca aquests carronyaires han mort sis animals aquest any.
· Una quinzena de persones cinvulades al sector turístic de la comarca participen al primer Fam Trip pel Solsonès. És una sortida de familiarització per promocionar els recursos turístics de la comarca primer dins del territori.
· Felip Puig denuncia a Solsona la ineficàcia dels governs tripartit en temps de crisi. El secretari general adjunt de Convergència NO confia que el finançament es resolgui de manera favorable.
· Duran i Lleida es reunirà properament amb comitès d’empresa i empresaris per parlar de la crisi i de les mesures legals a les quals es poden acollir. Ho farà el 7 de maig, coincidint amb la inauguració de la seu del partit al Solsonès.
· El pantà de la Llosa del Cavall arriba al 100% de la seva capacitat i obliga a desembassar-ne aigua. És la segona vegada a la història que l’Agència Catalana de l’Aigua duu a terme aquesta operació.
· El Consell Comarcal inaugura aquest vespre una sala polivalent als baixos de la seva seu. El nou espai porta per nom Francesca de Llobera, fundadora de l’antic hospital que hi havia en aquest edifici.
· La regidoria d’Educació i el Pla Educatiu d’Entorn obren la convocatòria de personal per al programa l’Estiu a l’Escola. Els sol·licitants tenen temps d’apuntar-s’hi fins el 23 de maig.
· En esports, avui fem l’habitual repàs a les competicions dels clubs solsonins de futbol, futbol sala i bàsquet.
·L’agenda cultural ens porta una taula rodona sobre projectes de desenvolupament organitzada pel SOM, demà a la tarda. I diumenge, el Teatre Comarcal acull el concert de cloenda de la Setmana Cultural de l’Escola Municipal de Música.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí