divendres, 30 de gener del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 30 gener 09

Obertura
Les properes setmanes començaran les obres de la futura biblioteca comarcal de Solsona. Ahir al vespre, el Ple va donar suport unànime al projecte constructiu d’aquest equipament , que ha d’esdevenir l’emblema de la rehabilitació del nucli antic. El treball el signa l’arquitecta Anna Feu i la seva execució té un pressupost de 2.700.000 euros. El consistori confia que un dels principals projectes de l’Illa Cultural sigui una realitat en el termini de dos anys.

Titulars
· Solsona allargarà dos anys més el període d’execució del Pla de barris. La capacitat d’inversions insuficient fa necessària aquesta pròrroga. A més, la important dotació econòmica de l’Illa Cultural fa redistribuir el finançament del conjunt del programa.
· L’executiu municipal rebutja una moció de Convergència i Unió sobre l’Àrea Residencial Estratègica de la Cabana del Màrtir. L’oposició denuncia la vulneració de l’autonomia local per part de la Generalitat en matèria d’ordenació urbanística.
· El padró municipal de Solsona s’estanca en 9.500 habitants després de 20 anys de créixer progressivament. El canvi de residència de prop de 600 persones n’és un dels motius principals.
· El Consell Comarcal diu “sí” a agregar Llanera i Lloberola al municipi de Llobera, tal com havia estat fins als anys 30. D’aquesta manera, el Solsonès dóna suport a les reivindicacions d’una vintena de veïns d’aquests nuclis.
· Els gegants de la Festa Major s'aixopluguen al cambril de la Mare de Déu del Claustre provisionalment almenys durant un any. Aquest trasllat es fa necessari mentre durin les obres del local del carrer de Sant Llorenç propietat de la Confraria.
· El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya posa en marxa un laboratori vivent per fomentar la innovació a l’àmbit rural dels Pirineus.
· El Centre Tecnològic programa una sessió informativa sobre un projecte de formació a mida per les empreses. Es farà a la seu de l’ens el proper 18 de febrer i cal inscriure-s’hi prèviament.
· El Consell Comarcal ha donat cobertura de banda ampla a una cinquantena de llars de la comarca durant el 2008 en el marc del pla de desplegament d’aquesta tecnologia. L’actuació ha requerit una inversió de gairebé 235.000 euros.
· En esports, hem de destacar una convocatòria de motor. Olius acull aquest cap de setmana la tercera prova estatal de Cross Country, organitzada pel Motor Club del Solsonès. Oriol Mena encapçala la classificació en la categoria sènior. També participaran a aquesta cursa els pilots locals Albert Cardona i Miki Malé.
· En l’agenda, destaquem la inauguració de la mostra Salmaldon, on conflueixen les disciplines de la música, la pintura i la narrativa. Serà diumenge a les 12 del migdia a la sala cultural de l’Ajuntament.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí