divendres, 23 de gener del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 23 gener 2009

Obertura
Les circumstàncies actuals en què es troba el mercat immobiliari estan propiciant debats sobre les àrees residencials estratègiques que la Generalitat ha projectat arreu del país. A la Catalunya central, concretament, se n’hi desenvoluparan en nou municipis, un d’ells, Solsona. La capital de la comarca no ha quedat al marge d’aquesta inquietud que plana sobre el sector i la classe política. En el cas solsoní, és la regidoria d’Urbanisme que ha convocat els arquitectes i aparelladors locals per parlar del model urbanístic del sector de la Cabana del Màrtir. L’Ajuntament té temps fins al 5 de febrer per presentar una proposta de modificació de l’ARE, si ho considera oportú, dins el període d’audiència a les administracions locals. El grup municipal de Convergència i Unió continua mostrant-se crític amb aquesta figura urbanística creada per la Generalitat.


Titulars
· El consistori solsoní i l’empresa adjudicatària de l’avinguda de Sant Jordi signen el contracte per començar els treballs. Es preveu que les obres d'urbanització estiguin enllestides pels volts de la propera Festa Major.
· El Solsonès reobrirà el debat sobre la seva ubicació en la futura reordenació territorial. El govern del Consell Comarcal vol impulsar una consulta popular, mentre que l’Ajuntament de Solsona lamenta que s'obviï el procés participatiu dut a terme fa cinc anys.
· Ensurt a primera hora del matí al carrer de Sant Miquel en desfrenar-se un camió que ha topat amb la cantonada del carrer de Sant Llorenç. Afortunadament, no s’han de lamentar danys personals.
· La Generalitat estableix a Lladurs la ubicació d’un dels futurs aeròdroms de Catalunya. La petició de l’Ajuntament de Solsona per construir un heliport a la ciutat encara no ha quedat definida en el pla aprovat pel govern català aquesta setmana.
· L’Ajuntament de Solsona farà un sorteig per decidir l’assignació dels nous nínxols del cementiri municipal. Es durà a terme dimecres que ve a les 12 del migdia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.
· El Consell Comarcal aprova les bases per als ajuts a les associacions i escoles de la comarca, que superen els 23.000 euros. La principal novetat és que es tindrà en compte la col·laboració de les entitats amb l’ens intermunicipal.
· La Generalitat ha repartit més de 137.000 euros per fomentar la dinamització comercial al Solsonès durant el 2008. Se n’han beneficiat una vintena d’empreses, associacions i ajuntaments.
· Enric Serra i Mayà, president del Sol del Solsonès, és guardonat amb el dotzè Premi Signum. El Consell Comarcal i la Fundació Francesc Ribalta li faran el lliurament d’aquest reconeixement divendres vinent, després d’haver ajornat l’acte per qüestions de salut de Serra.
· Mans Unides de Solsona fa una crida a la col·laboració dels ciutadans per a un projecte a Malawi i un altre a Bolívia per aquest 2009.
· En esports, repassem el calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala d’aquest cap de setmana.
· Aquest cap de setmana l’agenda ens proposa dues activitats sobre la immigració. Una jornada per a joves, demà, i una exposició instal·lada al pati gòtic del Palau Llobera, només per aquest cap de setmana.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí