divendres, 2 de gener del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 2 gener 2009

Obertura
Potser no és el millor moment per tocar aquest tema en el primer Informatiu de l’any, però l’actualitat més immediata ens obliga a parlar de les diatribes llençades per Funerària del Solsonès contra l’Ajuntament de Solsona i les seves conseqüències. La primera i única funerària privada de la comarca acusa el consistori de cometre frau fiscal i als usuaris de la funerària municipal. L’alcalde, Xavier Jounou, no ha fet esperar la seva rèplica, assegurant que aquestes afirmacions són completament falses i insta els responsables d’aquest establiment a retractar-se públicament.
El que potser es va albirar com un bon mercat de negoci a Solsona no sembla que ho hagi estat: del centenar d’enterraments que s’han produït aquest 2008, l’empresa privada només n’ha gestionat tres.

Titulars
· Les cases de turisme rural del Solsonès i la majoria d’establiments de Solsona freguen el ple per Nadal i Cap d’Any. L’ocupació baixa considerablement per Reis.
· El destí dels Fons d’Inversió Local i l’elaboració dels plans urbanístics, principals preocupacions dels micropobles catalans. La junta de l’associació d’aquests municipis de menys de 500 habitants s’ha reunit a Pinós.
· El nou sistema de recollida de deixalles al nucli antic estarà 3 mesos de prova. Passat aquest termini, l’Ajuntament tornarà a reunir els veïns per valorar-ne l’eficàcia.
· Els membres del Gremi d’Hostaleria del Solsonès deixaran de pagar la quota de la Federació de Lleida. Així s’ha decidit en l’última assemblea de l’entitat. D’altra banda, les properes setmanes s’escollirà la presidència de l’ens.
· La Generalitat obre la convocatòria de beques per a estudiants universitaris del Solsonès i l’Alt Pirineu i l’Aran. Les sol·licituds es poden presentar fins l’1 de febrer.
· Elaboren una guia d’entitats comarcal. L’actuació és resultat del projecte Espais, impulsat per l’Associació l’Arada.
· Júlia Clotet és la nova presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya al Solsonès. Gerard Casals n’és el cap local a Solsona i Xavier Puigpiqué es converteix en el responsable de la JJNC, la branca dels més joves de la formació juvenil.
· La Generalitat podrà començar a construir 260 habitatges protegits a l’Àrea Residencial Estratègica de Solsona a partir del 2010. Ho va afirmar el director general de Promoció de l’Habitatge, Joaquim Gascó, en la seva última reunió mantinguda a l’Ajuntament.
· La cavalcada d’enguany trasllada la seva arribada a l’avinguda del Cardenal Tarancón. La comitiva reial entrarà a la ciutat des del peu del Castellvell amb cavalls i es desplaçarà pel carrer del Castell amb una carrossa i a peu.
· Aquesta setmana l’activitat esportiva fa un parèntesi fins passades les festes de Nadal.
· En l’agenda fem un repàs a les últimes dosis d’activitat nadalenca de Solsona.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí