divendres, 6 de febrer del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 6 febrer 2009

Obertura
La biblioteca comarcal de Solsona ja té forma. Avui els ciutadans la poden conèixer, en aquests moments, en la presentació pública del projecte emblema de l’Illa Cultural del nucli antic. Es tracta d’un edifici de quatre plantes integrat completament a l’entorn i al qual s’accedirà a través d’una plaça medieval descoberta durant els treballs arqueològics. L’autora del projecte és l’arquitecta Anna Feu, que ha anat emmotllant el treball a mesura que anaven apareixent restes arqueològiques al pati de Cal Metge Solé. Els responsables municipals confien que els treballs puguin començar aquesta primavera i s’enllesteixin en un període de dos anys.

Titulars
· El consistori de Pinós impulsa la construcció d’un abocador de residus industrials al sud del municipi. Avui se n’ha fet la presentació pública del projecte als veïns.
· L’Ajuntament de Solsona vol denfesar la seva honorabilitat amb un acte de conciliació amb la funerària privada. L’empresa, en canvi, no es retracta de les acusacions que ha formulat envers els responsables municipals.
· L’Ajuntament de Solsona envia a la Generalitat algunes propostes per modificar a l’Àrea Residencial Estratègica de la Cabana del Màrtir. D’altra banda, el grup municipal de Convergència i Unió ha denunciat que el procés participatiu s’ha dut a terme quan ja no es podien presentar al·legacions i sense tenir en compte totes les parts implicades.
· El Consell Comarcal crea una línia de transport específica pels estudiants d’El Pi de Sant Just davant l’increment de la demanda. En fan ús una cinquantena d’alumnes.
· Properament el servei d’atenció al consumidor del Solsonès s’ampliarà amb un inspector. N’han de signar el conveni el Consell Comarcal i l’Agència Catalana de Consum.
· Institucions i centres educatius fan front comú per demanar a la Generalitat l’adaptació de l’oferta de cicles formatius a les necessitats de la comarca. La proposta passa per poder impartir les branques d’activitats de lleure i energies renovables.
· El consistori enllesteix la implantació de la senyalització patrimonial, amb més d’una vintena de punts, i la comercial, amb dos ‘Smart Points’, d’informació dinàmica i interactiva.
· El Solsonès va registrar el 2007 la taxa més baixa de nupcialitat de la Catalunya Central, de 3,2 per cada 1.000 habitants. Malgrat això, el nombre de casaments es va incrementar un 7 i mig percent.
· Càritas posa en marxa un servei de reforç escolar als alumnes de primer i segon de primària dels centres educatius solsonins. L’objectiu d’aquesta mesura és completar l’oferta que ja es dóna als estudiants de cicle mitjà i superior.
· En esports, us avancem el calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala previst per aquest cap de setmana.
· En l’agenda, destaquem l’original proposta del Grup de Natura del Solsonès i el Centre Excursionista, per demà a la tarda, amb una sortida amb raquetes de neu per descobrir els rastres dels animals.
Podeu escoltar l'Informatiu complet clicant aquí