divendres, 9 de gener del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 9 gener 09

Obertura
L’Ajuntament de Solsona ja ha decidit el destí del milió i mig d’euros que li pertoquen del Fons d’Inversió Local. Les millores en el segon pavelló poliesportiu s’enduran el principal gruix d’aquesta injecció econòmica del govern espanyol. El reforç de la xarxa municipal d’aigua, la urbanització de la vorera del costat del nucli antic del Vall Fred i l'estabilització d’un talús al camí d’accés a la Mare de la Font són els altres tres projectes que es beneficiaran d’aquest ajut. El govern municipal considera imprescindible l’execució d’aquestes obres. L’oposició coincideix amb la necessitat de desenvolupar aquests 4 projectes però discrepa del procediment emprat i reclama més participació ciutadana en el procés.

Titulars


· La represa de les obres de la rotonda del portal del Pont fa tallar el trànsit al tram de vial de la plaça de les Moreres. L’Ajuntament confia que aquesta afectació s’allargarà un màxim de 15 dies.


· Avui la comarca té un 70% de possibilitats de patir una nova nevada amb gruixos de neu de fins a 15 centímetres. Fins ara, a Solsona no ha estat necessari, però, activar el pla d’emergència per nevades.


· Els nous estatuts de la confraria de la Mare de Déu del Claustre democratitzen l’òrgan de govern de l’entitat.


· El Tribunal Contenciós Administratiu de Lleida resol un recurs per unes contribucions especials a favor de l’Ajuntament d’Olius. Els tres veïns que havien impugnat l’expedient hauran d’abonar els 2.700 euros que van recórrer en considerar que l’import no era just.


· Vuit alcaldes del Solsonès ja han cobrat les primeres retribucions del Departament de Governació. Els sous corresponents a l’últim mig any oscil·len entre els 4.000 i els 8.500 euros.


· El Consell Comarcal adverteix de la seva incapacitat de fer front als pagaments dels menjadors i el transport escolars. El motiu és el deute arrossegat des del curs passat per part del Departament d'Educació.

· El Departament de Política Territorial i Obres Públiques subvenciona l’estació d’esquí del Port del Comte per la renovació de canons de neu i el manteniment

· El sector turístic públic i privat de la comarca ha rebut una injecció de 250.000 euros durant el 2008. La majoria de projectes inclouen la construcció i millora d’equipaments, la innovació tecnològica i la senyalització de rutes i llocs d’interès.


· Olius acollirà per segon any consecutiu una prova del campionat espanyol de Cross Country. Us en donarem més detalls a la informació esportiva.


· El cicle d’espectacles infantils es reprèn diumenge amb un dels muntatges més esperats. Mag Lari torna al Teatre Comarcal amb una doble sessió de Màgiacadabra.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí