divendres, 16 de gener del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 16 gener 2009

Obertura
Les obres de l’indret de Cal Silo avancen al ritme esperat sense sorpreses en les troballes. Aquesta setmana s’han posat al descobert una segona obertura al Pou de Gel i restes del pany sud del pont antic sobre el riu Negre. A més, han arribat les peces prefabricades de formigó que serviran per condicionar un túnel subterrani que unirà el pou amb la zona de la ribera. Un cop Carreteres hagi dut a terme aquesta intervenció, executada a instàncies de l’Ajuntament, continuarà els treballs de construcció d’una segona rotonda a l’avinguda del Pont. Les obres arqueològiques i de museïtzació de les troballes d’aquest punt seran els deures que li quedaran per fer, més endavant, a l’Ajuntament. Fonts municipals no s’aventuren a fixar una data per a la reobertura del trànsit en aquest accés a la ciutat.

Titulars
· Solsona i Cardona estan a punt de formalitzar un conveni-marc per gestionar el servei de recollida de la fracció orgànica. La regidoria de Medi Ambient preveu posar en marxa el servei l’any que ve. Aquest vespre se’n vota el document en un Ple extraordinari.
· Els municipis del Solsonès finançaran millores en equipaments i comunicacions viàries amb els diners del Fons d’Inversió Local. Olius construirà el nou edifici de la casa consistorial, Sant Llorenç actuarà en el complex esportiu i Pinell arranjarà les cunetes d’un tram de la carretera de Sant Climenç.
· Antoni Pallés substitueix Jordi Vilalta al capdavant de la gerència del Consell Comarcal. Vilalta renuncia al càrrec per ocupar-se del consorci de la gestió del programa europeu Leader a la Catalunya central.
· El CatSalut està treballant en la creació de la plataforma territorial Bages-Solsonès del projecte Història Clínica Compartida. Es tracta d’una iniciativa de la conselleria per compartir dades assistencials dels pacients d’arreu del territori.
· El Centre Sanitari incrementa els serveis per reduir els desplaçaments dels pacients a Althaia de Manresa. D’una banda adquireix un aparell per fer radiografies de boca i, de l’altra, aconsegueix la visita d’un radiòleg un cop al mes per fer ecografies abdominals.
· El Patronat Comarcal de Turisme vendrà paquets turístics del Solsonès al públic potencial del Benelux. A final de mes serà en una fira d’Amsterdam especialitzada en ciclo-turisme i senderisme.
· L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol visita el Centre Tecnològic i l’Ajuntament amb motiu de la seva participació a l’Aula d’Extensió Universitària de Solsona.
· La junta del Carnaval ha organitzat per demà, dissabte, una reunió de socis per presentar els detalls de la propera edició de la festa. El programa d’actes ja està disponible des d’aquesta setmana a la pàgina web oficial d’aquest esdeveniment.
· Surt al carrer el número 5 del butlletí informatiu d’Esquerra Republicana, ‘El Trabucaire’. D’aquesta manera, el partit recupera la publicació després de més d’un any i mig sense fer-se.
· En la plana esportiva, com és habitual, fem un repàs del calendari de competicions de futbol, del qual es poden seguir fins 11 partits a casa aquest cap de setmana, futbol sala i bàsquet.
· A banda de la festa de Sant Antoni Abat, l’agenda cultural ens porta un cens d’ocells aquàtics hivernants, demà, dissabte, i una nova sessió de ball per a la gent gran, diumenge.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí