divendres, 5 de setembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 5 setembre 2008

Obertura

Després de més de 2 anys d’obres, finalment, la nova seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, a Can Mascaró, ja és una realitat. Aquest migdia l’ha inaugurat el president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat d’unes 300 autoritats d’arreu del país. El nou edifici té una superfície de més de 3.500 metres quadrats i ha estat construït amb criteris d’eficiència energètica. Les obres han costat prop de 8 milions d’euros. Montilla ha posat el Centre Tecnològic com a exemple per demostrar que des de fora de Barcelona també es pot representar Catalunya a Europa i al món.

Titulars
· La troballa d’arcades medievals a Cal Metge Solé obliga a replantejar el projecte de la biblioteca. Els canvis donaran una major funcionalitat a l’edifici.
· Clariana de Cardener és objecte de la primera gran festa rave del Solsonès. Les escasses mesures policials adoptades per desallotjar els joves enfronten l’alcalde i els Mossos d’Esquadra.
· La junta gestora del Gremi d’Hostaleria replanteja les jornades gastronòmiques. S’apostarà per la promoció dels productes autòctons i es farà una presentació pública de la iniciativa oberta a tothom.
· El Consell Comarcal habilitarà una sala polivalent als baixos del Palau Llobera. Es preveu que pugui ser operativa a principis de l’any vinent.
· Convergència aposta per la renovació elegint Joan Solà com a president comarcal. El nou càrrec electe es marca com a un dels principals objectius mantenir la unitat de la formació.
· Solsona planifica un programa de millora de les rutes verdes de la ciutat. El primer camí rehabilitat és el de la Ribera fins a Can Mascaró.
· Els solsonins estan convocats aquesta nit a l’acte de celebració del reconeixement nacional de la Festa Major. La notícia serà oficial dilluns al migdia de la mà del conseller de Cultura.
· Solsona repartirà més de 2.000 euros en premis en els concursos de Festa Major. El Ral·li Fotogràfic compleix una dècada i el concurs de pintura ràpida arriba a la 27a edició.
· Les diverses disciplines esportives ja comencen les respectives temporades. Dijous, Diada Nacional de Catalunya, el primer equip del Club Futbol Solsona encetarà la lliga a casa contra Les Borges Blanques.
· La 25a Trobada d’Acordionistes i el concert solidari del SOM són les principals propostes prèvies a la Festa Major, que s’enceta oficialment diumenge.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí