dilluns, 22 de setembre del 2008

Solsona FM enceta la temporada amb novetats d’entreteniment i informació política a la graella


A partir d’aquesta tardor Solsona FM ampliarà la graella de programació amb l’espai d’entrevistes Societat Anònima, retransmissions en directe dels plens municipals i la recuperació del programa de tertúlia política Les coses com són. Dimecres passat la directora de l’emissora municipal, Roser Clotet, i alguns dels col·laboradors van presentar la nova temporada en un acte públic a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut.
Ramon Algué, un dels membres de l’equip del nou programa d’entrevistes, que començarà aquesta tardor, va subratllar que l’objectiu de l’espai és el d’aprofundir en qüestions de qualsevol tipus, “el més variades possibles”, a partir d’un to distès, col·loquial i casolà, “on hi tingui lloc el respecte i, alhora, la ironia i l’humor”. També s’incidirà en aspectes curiosos i insòlits. Les entrevistes “passaran de puntetes en les qüestions personals”, mentre que es posarà èmfasi sobretot en l’especialitat del convidat. Tal com va explicar Algué, aquest nou programa de Solsona FM pretén “donar veu a aquesta societat anònima, a aquestes persones que, amb la seva saviesa, ens poden aportar molt”.
La nova temporada de la ràdio solsonina també oferirà més contingut polític. Una fórmula serà a través de la retransmissió íntegra dels plens municipals –el primer serà dijous vinent. Aquesta novetat és possible gràcies a l’adquisició d’un equip de retransmissions que dóna més llibertat de moviment a l’emissora i li permet, ja des de final de la temporada anterior, fer-se més visible fora dels estudis. Així mateix, properament tornarà en antena el programa de tertúlia política Les coses com són, conduït per la directora de la ràdio, amb un nou format.

L’emissora surt al carrer
A banda d’això, és previst que més endavant, al llarg de la temporada, s’incorpori algun programa nou que s’està coent, segons va insinuar ahir Roser Clotet. Igualment, un dels vessants que es potenciaran els propers mesos consistirà a treure la ràdio al carrer “per apropar-nos més a la vida de la ciutat”. En aquesta línia, a final de juny ja es va estrenar l’equip mòbil amb l’últim programa de la temporada del Si vols i per la Festa Major, el passat dia 8, es van retransmetre en directe els actes centrals de la manifestació gegantera i la proclamació oficial de la festa com a patrimoni d’interès nacional des de la plaça Major.
No obstant això, en la presentació pública també es va voler posar de relleu el manteniment dels programes habituals: Camins, L’Asterisc, La festa del Rock’n’Roll, l’Informatiu, Nova Orleans-Solsona en una estona, Salut amb Creu Roja, Si Vols i El rebost dels contes. Clotet va elogiar la tasca dels col·laboradors que fan possible dotar la ràdio de producció pròpia. “Les hores de dedicació que requereix posar un programa en antena fan que la feina dels col·laboradors sigui d’agrair”.
L’espai realitzat per gent gran i adreçat especialment a aquest col·lectiu de població, Camins, conduït per Imma Serra, tornarà el 4 d’octubre. Aquesta temporada estrenarà una secció sobre viatges. El programa esportiu L’Asterisc, dirigit per Josep Àngel Colomés, ja es pot sentir al 107.5 de la FM. Dimecres torna el programa d’Òscar Bonet, “Lo Marraco”, La festa del Rock’n’Roll, mentre que el programa de jazz Nova Orleans-Solsona, en una estona, produït i presentat per Cesc Martí, ja es pot escoltar des d’aquest divendres.
També han començat, diàriament a 2/4 de 9 del vespre, l’espai infantil de l’emissora, El rebost dels contes, i a la 1 del migdia, els consells per adquirir un estil de vida saludable de la mà de Salut amb Creu Roja, a càrrec de Montserrat Riu i Laura Vicens. El magazín cultural Si Vols, ofert per un equip encapçalat per Ramon Segués, es podrà seguir a partir del dia 3 d’octubre. Aquest retorn es farà des del nou edifici del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. L’Informatiu, l’espai setmanal d’actualitat comarcal, es manté permanentment a la graella. La graella i tota la informació de cadascun dels programes es pot consultar al web de l’emissora, http://www.solsonafm.cat/.

Funcions de servei públic
El conjunt de la programació regular de Solsona FM es complementarà amb programes especials. Així mateix, durant aquest curs també es preveu intensificar la col·laboració de la ràdio amb els centres escolars de la comarca. Aquesta experiència ja s’ha estat posant en pràctica les darreres temporades a través de visites guiades a les instal·lacions radiofòniques i la familiarització dels infants i joves amb el mitjà a partir de la locució de contes, recitació de poemes, felicitacions de Nadal o realització d’entrevistes.
Igualment, la directora de Solsona FM va aprofitar l’acte d’ahir per fer una crida a les entitats per emplaçar-les a fer arribar a la ràdio qualsevol notícia relacionada amb les activitats que organitzen: “ens interessa tota la tasca que esteu duent a terme desinteressadament i en volem fer difusió”. “Amb la vostra col·laboració podrem complir una mica més amb la nostra funció de servei públic”, va recordar.