divendres, 12 de setembre del 2008

Obertura
"...la declaració d'aquesta festa com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional d'acord amb els preceptes establerts per la Unesco i que són adoptats pel pla estratègic jurídic en matèria patrimonial. Per tant, doncs, en primer terme, i després del meu agraïment per la invitació, Sr. Alcalde, Sr. Bisbe, la meva enhorabona".

Així va anunciar dilluns a la plaça Major el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, l’obtenció del títol de Festa Patrimonial d’Interès Nacional. El reconeixement arriba després de 4 anys de tràmits. La Festa Major de Solsona és la primera que rep aquesta distinció a tot Catalunya. L'excepcionalitat d’aquesta edició, tot i ser entre setmana, va fer que centenars de solsonins s’apleguessin al voltant de la manifestació folklòrica.

Titulars
· L’Ajuntament de Solsona reconeix Joan Isanta pels seus 25 anys de pregoner de la ciutat en el marc dels actes centrals de la Festa Major. En aquesta edició també s’ha distingit Carles Freixes pel seu treball de recerca al voltant de la festa solsonina, amb què es va impulsar l’obtenció del títol nacional.
· Solsona celebra una diada reivindicativa i festiva amb crides a favor de la unitat política, castells i la tradicional tractorada.
· Olius és l’únic municipi del Solsonès que ha fet onejar l’estelada aquest Onze de Setembre. Més d’un centenar d’ajuntaments catalans s’han sumat a la campanya del centenari d’aquest símbol independentista.
· Dilluns comença el curs escolar amb prop de 2.000 d’alumnes matriculats als centres solsonins. El CEIP El Vinyet és l’escola que presenta més novetats en el seu segon curs d’existència.
· El Servei Català de Trànsit instal·larà un radar a Clariana de Cardener. És el primer que es col·loca a les carreteres del Solsonès.
· El Centre Sanitari demana l’opinió dels usuaris a través d’una enquesta de satisfacció. Es podrà respondre a partir de dilluns.
· Solsona FM presenta la propera temporada dimecres vinent. L’acte serà a partir de 2/4 de 9 del vespre a la sala d’actes del Casal de Cultura.
· Diumenge Solsona viurà una activitat esportiva frenètica amb el 3x3 de bàsquet, un quadrangular de futbol i la presentació dels equips de la Penya Barcelonista.
· L’agenda cultural d’aquest cap de setmana té nom propi. Roger Mas presenta a la seva ciutat natal el darrer treball en 2 concerts avui i demà al vespre al Teatre Comarcal.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí