divendres, 29 d’agost del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 29 agost 2008

Obertura
El temporal d’estiu de dimecres a la tarda va ser general al país, però va afectar de forma irregular fins i tot la mateixa comarca del Solsonès. El complex turístic de Can Puig, a Clariana de Cardener, es va veure seriosament afectat per una mànega de vent de 84 quilòmetres i mig per hora, la màxima registrada a Catalunya. Un estrany fenomen meteorològic gens habitual a la comarca va provocar destrosses materials, començant per la teulada de l’hotel. Els testimonis ho han descrit com un tornado.

Titulars
· La Coma reformarà completament l’edifici que acull la casa consistorial. Entre altres actuacions, s’hi instal·larà un ascensor i s’hi habilitarà una sala polivalent.
· Clariana obre una línia d’ajuts per a la instal·lació de plaques solars a les masies del municipi. Les famílies podran rebre fins a 3.000 euros per a la producció d’aigua calenta o per a la calefacció.
· La piscina de Sant Llorenç serà una realitat l’estiu vinent. L’Ajuntament vol adjudicar les obres de la primera fase abans d’acabar l’any per poder-les enllestir a la primavera.
· Els socis d'Òmnium Cultural de la comarca s’organitzen en un grup local. Es presentarà públicament en un acte el 26 de setembre.
· Gossos i l’Elèctrica Dharma seran els protagonistes del concert solidari de Festa Major de dissabte que ve. Els fons que es recullin en aquest acte promogut pel Solsonès Obert al Món es destinaran a la construcció d’un centre de formació professional per a joves a Nicaragua.
· La Trobada d’Acordionistes compleix 25 anys amb un homenatge al seu impulsor, Josep Valls. Més d’una cinquantena de músics participaran en aquest certamen dissabte vinent.
· La caminada popular al Vinyet recorrerà enguany les capelles de les 4 partides. L’activitat començarà aquest diumenge a les 8 del matí a la plaça del Camp.
· L’Ajuntament sanciona amb 120 euros 12 veïns en només un mes per no dipositar les bosses d’escombraries dins dels contenidors. Tot i les campanyes de conscienciació, a l’estiu incrementen les infraccions d’aquest tipus.
· Col·loquen bandes reductores de velocitat a la pujada del Castellvell i al polígon industrial. La construcció de passos de vianants elevats es deixa per a l’any que ve.
· Una desena d’usuaris de l’AMISOL han participat en un projecte de millora d’espais naturals de les comarques de Lleida. En el conjunt de la demarcació, hi han treballat una vuitantena de persones en risc d’exclusió social.
· La desena edició del camp de treball internacional de Pinós finalitza aquest cap de setmana. Les tasques d’enguany s’han centrat en la restauració de dòlmens.
· En esports, aquest diumenge el Solsona inicia extraoficialment la temporada amb el Triangular de futbol Ciutat de Solsona. Hi participaran el primer equip del Solsona, el Berga i el Sant Julià de Lòria.
· D’entre les propostes culturals per aquest cap de setmana en destaquem la festa del barri de Sant Ramon de Solsona i la inauguració de la mostra sobre els bombardejos durant la guerra civil. Serà demà, dissabte, a les 7 de la tarda a la sala cultural de l’Ajuntament.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí