divendres, 19 de setembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 19 setembre 2008

Obertura
La Generalitat ha donat llum verd definitiu al Pla Territorial de les Comarques Centrals, un document que ha de regular el creixement dels municipis de la demarcació per als propers 20 anys. Aquest anunci ha agafat per sorpresa els polítics del Solsonès. Confiaven que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, impulsor del projecte, s’asseuria a la taula amb les institucions de la comarca per valorar-ne els plantejaments formulats des del territori. Tot i això, aquesta setmana el govern català ha anunciat l’aprovació definitiva del document. Qui primer s’ha pronunciat en clau de rebuig a aquesta tramitació ha estat el Consell Comarcal, per veu del seu vicepresident, Albert Muntada. Una de les conclusions destacables, d’altra banda, d’aquest Pla és que s’ha de desestimat l’al·legació procedent de diversos ens locals i grups polítics del Solsonès per tal que s’inclogués en l’estudi la previsió de perllongar l’eix ferroviari de Manresa fins a la Seu d’Urgell passant per Solsona.

Titulars

· Solsona posa en marxa un servei per compartir cotxe, promociona el bus interurbà i celebra un dia sense cotxes. Totes tres actuacions es duran a terme la setmana vinent en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
· Els joves del Solsonès disposaran a partir de l’any que ve d’un espai amb més funcions i serveis que l’actual Oficina Comarcal de Joventut. El Consell Comarcal adequarà unes instal·lacions per a aquest col·lectiu als baixos del Museu del Ganivet.
· L’Ajuntament de Solsona fa un rentat de carrers amb aigua a pressió reutilitzada de les piscines municipals. Aquesta actuació té el doble objectiu de millorar el servei de neteja viària i reciclar l’aigua.
· Els centres de secundària de la comarca i les institucions celebren una primera trobada per dibuixar el mapa de la formació professional al Solsonès. Un dels objectius principals d’aquestes reunions és adaptar els tipus de cicles formatius a la demanda de les empreses de la comarca.
· La llar d’infants municipal de Sant Llorenç, amb una capacitat per trenta nens, podrà estrenar-se a l’octubre. En aquests moments s’estan executant treballs d’urbanització de l’entorn. A Olius, l’escola bressol va obrir les portes a l’inici de curs amb uns 25 infants inscrits.
· La gent gran de Solsona ja pot inscriure's al curs d’activitats 2008-2009 que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració del Consell de la Gent Gran. El programa d’aquest any presenta diverses novetats tant en l’oferta com en els preus.
· Solsona FM presenta nova temporada amb el manteniment de tots els programes. S’hi afegiran l’espai d’entrevistes Societat Anònima, la retransmissió dels plens municipals i la recuperació d’un espai de tertúlia política.
· Olius acull aquest diumenge la cinquena edició de la Fira de la Torregassa. S’hi mostrarà el conreu de la vinya i l’elaboració del vi.
· El cap de setmana que ve Solsona se suma a les Jornades Europees del Patrimoni amb activitats culturals centrades en l’època barroca i en les restes arqueològiques del nucli antic.
· Roger Mas guanya el Premi Puig-Porret del periodisme musical català. El guardó, dotat amb 10.000 euros, reconeix la seva tasca renovadora en el gènere de la cançó.
· En esports, els diversos equips solsonins van reprenent la seva activitat. Aquest cap de setmana ho faran els Veterans del Club Futbol Solsona i el Sènior A Masculí del Club Bàsquet Solsona.
· En l’agenda cultural, recordem que aquest cap de setmana Lacetània Teatre representa les últimes funcions de l’obra estrenada per la Festa Major, Hamlet.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí