dilluns, 2 de juny del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 30 maig 08

Obertura
Abans d’acabar l’any, en l’inventari d’equipaments municipals de Solsona hi figuraran les instal·lacions esportives del carrer del Pedraforca de la Cissa. L’Ajuntament ha aprovat per consens de totes les forces polítiques exercir l’opció de compra dels immobles del qual ara és arrendatari i on s’ubica provisionalment l’escola El Vinyet. Això costarà a les arques municipals prop d’un milió sis-cents mil euros, una quantitat que s’abonarà en un termini de 15 anys. L’equip de govern defensa que aquesta fórmula resulta més beneficiosa per a l’Ajuntament que el lloguer que va negociar l’anterior executiu i que era de 72.000 euros anuals. Per ara, els responsables municipals no parlen dels futurs usos als quals es poden destinar aquests equipaments. És previst que l’escola ocupi l’antic edifici de l’Esquaix fins al 2010.

Titulars
· El poble de Navès es mostra indignat amb la companyia Telefónica. Després de més d’un mes de l’avaria general que van patir ela abonats, encara no hi ha el servei completament restablert. L’Ajuntament reclama fins i tot compensacions econòmiques.
· Un estudi del Centre Tecnològic conclou que la gestió forestal basada en activitats agràries i ramaderes tradicionals per prevenir els incendis pot representar, a la llarga, beneficis econòmics. Es va exposar ahir en una jornada per commemorar els 10 anys dels incendis de la Catalunya central.
· Solsona començarà aquest any els treballs de redacció de l’Agenda 21, un projecte que implicarà totes les regidories i la societat civil i que ha de convertir-se en el full de ruta per implementar polítiques sostenibles.
· Avui comença a Solsona la cinquena Setmana del Medi Ambient, organitzada pel Grup de Natura del Solsonès. El tema central del programa d’activitats és la gestió de l’aigua. El primer a parlar-ne serà, avui, el meteoròleg Francesc Mauri.
· El Museu del Ganivet desapareix tal com ha estat concebut fins ara i passarà a ser un expositor de l’Oficina de Turisme. Hi han arribat a un acord l’Ajuntament i el Patronat Comarcal de Turisme davant la inviabilitat de mantenir-ne la gestió com fins ara.
· Solsona acollirà el mes que ve la festa del 50è aniversari de la Pubilla de Catalunya. És previst que hi participin més de 400 persones d’arreu del país.
· El Consell Comarcal aprova 5 projectes de condicionament de camins i en modifica tres més.
· La Generalitat reconeix el vessant professional d’Enric Roures amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari.
· Aquest diumenge el bisbe de Solsona consagrarà una verge de la diòcesi. D’aquesta manera, aquesta noia, que és laica, entrarà a formar part d’un orde reconegut per l’Església des d’antic.
· En esports, destaquem la celebració de les 12 Hores de Futbol Sala demà, dissabte. Hi participaran els 16 equips que han jugat la Lliga aquesta temporada.
· I la major part de l’agenda cultural l’acaparen la Setmana del Medi Ambient i la Fira del Caçador, al Parc de la Mina.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí