divendres, 13 de juny del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 13 juny 08

Obertura

Després de quatre anys de treballs, el Pla d’Ordenació Urbanística de Solsona ha vist la llum al final del túnel. La Comissió d’Urbanisme de Lleida va aprovar definitivament el document ahir a la tarda. Amb tot, el procés encara no es pot donar per tancat i el nou planejament no serà d'executivitat immediata. La Generalitat demana a l’Ajuntament un nou Text refós que incorpori una sèrie de puntualitzacions que a hores d’ara s’han de comunicar als serveis tècnics municipals. Tot i que la notícia és molt recent, tot apunta que fins passat l’estiu no es donarà el procés per enllestit. L’equip de govern manté el compromís d’encetar, posteriorment, un procés d’informació per exposar a la ciutadania el llargament esperat POUM i obrir-los la possibilitat d’introduir-hi modificacions.


Titulars

· La vaga de transportistes no ha comportat repercussions econòmiques considerables en els sectors comercial i industrial de Solsona. Pel que fa al seguiment de la vaga, s’estima que aquests dies han aturat la seva activitat un setanta per cent dels transportistes de la ciutat.

· Les mesures establertes en el ban de sequera han fet que Solsona hagi estalviat 8.500 metres cúbics d’aigua. El consistori ha derogat les restriccions aquesta setmana davant les últimes pluges.

· Quatre veïns de Solsona, multats amb 120 euros cadascun per deixar les escombraries fora dels contenidors. La regidoria de Medi Ambient fa una crida a la població perquè actuï amb civisme.

· Una cinquantena d’estudiants solsonins a les proves de la selectivitat. Els resultats es podran consultar per internet a partir del dia 25.

· La militància d’Esquerra Republicana a la comarca vota majoritàriament Joan Puigcercós i Joan Carretero en les eleccions internes del partit. Joan Ridao rep un suport pràcticament unànime per ocupar la secretaria general.

· El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà la nova seu del Centre Tecnològic el 5 de setembre. Es preveu que les obres s’enllesteixin durant el mes de juliol.

· Comencen les obres del darrer tram de la canonada de gas natural que ha d’abastir Solsona i Olius. S’hi invertiran 11 milions i mig d’euros.

· Solsona acull aquest diumenge el cinquantenari de la Pubilla de Catalunya. Hi participaran representants del pubillatge d’arreu de Catalunya.

· La regidoria de Governació alerta que és imprescindible la tramitació d’un permís per poder encendre fogueres de Sant Joan. Fins ara, el consistori encara no ha rebut cap sol·licitud.

· En esports, ens hem de fer ressò de la derrota del Solsona-Torelló en la fase final del Campionat d’Espanya per un mal arbitratge. L’equip solsoní es jugarà ara una posició entre la vuitena i la dotzena plaça.

· En l’apartat d’agenda, durant tot el cap de setmana se celebra la festa del barri del Sant Antoni de la Plana. Els veïns han programat convocatòries tan diverses com campionats, balls i activitats infantils.


Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí