divendres, 23 de maig del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 23 maig 08

Obertura
Avui tornem a començar l’Informatiu parlant d’aigua i de les mesures que emprenen les administracions al respecte. L’Ajuntament de Solsona ha decidit fer una excepció en les restriccions d’ús d’aigua de la xarxa municipal fixades a primers de març. A partir d’ara es poden tornar a regar els horts de la ciutat, en considerar que la situació no és tan dramàtica com uns mesos enrere i que aquesta pràctica, majoritàriament exercida per gent d’edat avançada, té uns beneficis socials i de salut. Hi estan d’acord tots els grups municipals del consistori, que són representats a la comissió de seguiment de la sequera. Però això no aixeca la veda en la resta de prohibicions. Tal com dicta el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, no es poden regar jardins ni omplir piscines. El consistori ha alertat que es continuarà fent un control de les piscines registrades a la ciutat, que són gairebé una seixantena.

Titulars
· L’estat deficient dels talussos de la carretera que va de Coll de Jou al Carpider esgota la paciència de l’Ajuntament de la Coma i la Pedra, que reclama una intervenció urgent a la Generalitat. L’últim episodi va tenir lloc el cap de setmana passat, amb un despreniment que va fer tallar la circulació.
· Interior no ha trobat restes de iodur de plata en les mostres d’aigua recollides al Solsonès en les darreres setmanes. Malgrat això, es mantenen obertes les altres línies d’investigació de l’afer de les avionetes.
· Dilluns s’obre el termini de presentació de sol·licituds per als pisos de protecció oficial del carrer de Pau Picasso. El llistat definitiu dels adjudicataris es farà públic a mitjan juliol.
· El Centre Tecnològic i el Parc Científic agroalimentari de Lleida formalitzaran un mecanisme de cooperació. L’alcalde Àngel Ros ha anunciat que Solsona esdevindrà la seu del centre lleidatà en l’àmbit forestal.
· El Servei Meteorològic de Catalunya defensa la professionalitat del seu personal. D’aquest manera responen a les crítiques del director de la fira, Albert Muntada, pel desencert en la predicció del cap de setmana passat.
· Xavier Jounou obre un debat intern sobre la presència de l’Ajuntament en la processó de Corpus. Amb tot, la majoria de regidors opten per continuar el costum de participar-hi.
· La Cambra de Comerç de Berga s'adhereix a la plataforma per la millora de la C-26. La consideren una carretera clau per al desenvolupament econòmic de les dues comarques.
· Els Mossos d’Esquadra detenen tres homes de Barcelona i Lloret de Mar quan intentaven robar un carro de compra per un valor de 600 euros en un supermercat de Solsona.
· La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona oferirà un concert a Berlín el proper 14 de juny. És una iniciativa del Casal Català de la capital alemanya en el marc d’una jornada cultural sobre els Països Catalans.
· En esports, aquest cap de setmana la protagonista és la bicicleta. Demà comença la desena edició del Lord Festival Vall de BTT, a Sant Llorenç, i diumenge es duu a terme la Marxa BTT del Solsonès, amb sortida de la plaça del Camp.
· A banda del Corpus, l’agenda cultural ens porta la trobada juvenil Solsjove a Pinós i una nova sessió de ball per a la gent gran.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí