divendres, 20 de juny del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 20 juny 2008

Obertura
Aquesta setmana s’ha complert un any de l’entrada al govern dels nous executius municipals sorgits de les darreres eleccions. I el de Solsona ho ha volgut celebrar amb un acte públic en el qual els regidors han passat comptes de la seva tasca al capdavant de les diverses àrees. Però per damunt de tot, l’alcalde ha volgut posar de relleu la cohesió entre les tres formacions que integren el govern, Esquerra, El Comú i el PSC. Xavier Jounou també ha demanat més temps a la ciutadania perquè es visualitzin els resultats de la tasca que estan duent a terme. Per la seva banda, el grup municipal de Convergència i Unió acusa l’executiu de falta de rigor i de contradictori entre el que pregonaven quan eren a l’oposició i el que fan ara que són al govern.

Titulars
· L’Ajuntament de Solsona començarà la licitació de les obres d'urbanització de l’avinguda de Sant Jordi un cop estigui consolidat el seu finançament. El consistori demanarà enguany un préstec de 400.000 euros i un altre de plurianual per a l’any que ve.
· L’Ajuntament està negociant amb diverses empreses privades per abordar la construcció de la piscina coberta. La fórmula que es dibuixa més viable és que la mateixa empresa es faci càrrec de l'explotació del servei. Tot apunta que la piscina coberta s’ubicarà en el mateix recinte de les piscines municipals actuals.
· Solsona construirà una nova illa de nínxols al cementiri municipal
· Solsona posarà en marxa el Projecte Escola-Empresa a partir del curs vinent. Aquesta setmana els centres de secundària l’han presentat al teixit empresarial. És un programa adreçat a alumnes de quart d’ESO desmotivats amb l’activitat acadèmica.
· La Generalitat adjudica les obres de restauració de l’església del Miracle. Compten amb un pressupost de 240.000 euros i es preveu que s’enllesteixin en 4 mesos.
· Confien recollir més de 250 unitats en la segona Marató de donació de Sang a Solsona. L’acte es combinarà amb una jornada lúdica, demà, dissabte, al Club Sant Jordi.
· Martí Abella admet que Iniciativa pot acabar ocupant l’espai polític d’El Comú en un futur d’acord amb la imposició de la lògica política. El regidor d’aquesta formació ho ha afirmat en el si d’una reunió de treball entre representants de les dues formacions.
· El Consell Comarcal i el Departament de Governació inicien converses per adaptar el pla de desplegament de les telecomunicacions al Solsonès. El primer pas ha estat la creació d’una comissió de seguiment bilateral.
· L’estètica d’un bloc de pisos al centre històric de Sant Llorenç rep el rebuig de veïns i oposició. L’Ajuntament assegura que vetllarà perquè l’immoble s’adapti a l’entorn i compleixi els requisits de la llicència d’obres.
· Des d’aquesta setmana els alcaldes del Solsonès, tret del de Solsona, poden sol·licitar l’anomenat sou dels alcaldes, una compensació econòmica del Departament de Governació.
· Condicionen quatre locals per a entitats del Casal de Cultura i Joventut. La regidoria de Cultura preveu redistribuir-los a partir del setembre.
· En esports, aquesta setmana toca fer un repàs a l’ampli ventall d’oferta de campus esportius, en patinatge, futbol i bàsquet.
· L’agenda cultural ens porta la primera Setmana de la Creu Roja del Solsonès i celebracions arreu de la comarca amb motiu de la festa de Sant Joan.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí