divendres, 27 de juny del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 27 juny 08

Obertura
Solsona i Cardona comencen a cercar sinergies en les polítiques municipals que puguin revertir en l'optimització de la prestació de determinats serveis públics. Ahir es va fer la segona reunió de l’any entre els equips de govern dels dos ajuntaments. Segurament aquest és el primer acostament real en la història recent dels dos municipis veïns de dimensions demogràfiques similars. La implantació de la recollida de la fracció orgànica de forma mancomunada serà la línia de col·laboració que està prenent més forma.

Titulars
· El 100% dels alumnes del Solsonès que s’han presentat a la selectivitat l’han aprovat. La nota mitjana dels estudiants és d’un 6,53.
· La meitat dels membres de l’anterior junta del Carnaval presenten candidatura per agafar les regnes de la festa. La intenció és d’impulsar una línia continuïsta apostant pels actes diürns i de carrer.
· Solsona està revisant i millorant la senyalització horitzontal en diversos punts del nucli urbà. D’altra banda, és previst que aquest estiu comencin els treballs de supressió de barreres arquitectòniques, que s’executaran en un termini de sis mesos.
· L’Ajuntament de Solsona haurà d’assumir el sobrecost que suposa haver de refer les diagnosis dels edificis del nucli antic. La Generalitat no atorga les subvencions sol·licitades per a rehabilitar edificis en considerar que les diagnosis no s’equiparen als TEDIS, els testos d’edificis.
· El pont de Sant Joan ha repercutit de forma irregular en el turisme de la comarca. El sector del turisme rural ha estat el més beneficiat, amb una ocupació que ha fregat el 100 per cent.
· S’ha enllestit la segona fase de les obres del monestir de Sant Llorenç. L’Ajuntament confia poder donar per finalitzada la remodelació del complex l’any 2012.
· La Generalitat ha adjudicat el projecte constructiu del tram de la carretera C-26 comprès entre Navès i Montmajor. Les obres costaran uns 20 milions d’euros.
· Esquerra Republicana de Riner alerta que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal preveu un creixement massa elevat. A més, l’oposició també assenyala que el document no s’ajusta a les directrius del Pla Territorial de les Comarques Centrals.
· L’Obra Social de La Caixa sufraga el projecte Solsona Acull, de Càritas, amb 13.000 euros. L’acollida i la inserció laboral dels transeünts n’és el principal objectiu.
· La Marató de donació de sang de Solsona ha fet una davallada en el nombre de donants. Dissabte es van recollir 183 donacions, 69 menys que l’any passat.
· La pàgina web de l’Ajuntament de Solsona rep gairebé 5 milions de visites en els 6 primers mesos del 2008. Les notícies i l’agenda són les seccions més consultades.
· La periodista solsonina Maria Corominas ingressa a l’Institut d’Estudis Catalans com a membre numerari.
· En esports, destaca la finalització del primer torneig de futbol base Ciutat de Solsona, aquest diumenge.
· En l’agenda cultural, aquest cap de setmana hi ha diverses convocatòries relacionades amb Sant Pere, com la Festa del Pescador i la festa de la plaça de Solsona que porta aquest nom.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí