divendres, 6 de juny del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 6 juny 08

Obertura
L’aplicació de la taxa d’escombraries als veïns del Vinyet ha generat una certa controvèrsia. El cobrament del rebut corresponent al primer trimestre ha provocat algunes reclamacions dels habitants de la zona rural de Solsona, que consideren que s’ha de mantenir l’exempció que tenien fins ara ja que el servei de recollida no funciona fora del nucli urbà. L’Ajuntament, per la seva banda, assenyala que aquesta taxa correspon a la gestió dels residus i que, per tant, l’han d’abonar tots els veïns de la ciutat en tant que tothom genera deixalles. A banda d’això, des de la regidoria de Medi Ambient s’ha assenyalat que el preu que s’aplica al Vinyet ja està rebaixat. Aquesta qüestió s’ha posat sobre la taula coincidint amb la inauguració de l’ampliació de la deixalleria, que es farà diumenge al matí.
Titulars
· La presència de població al món rural és indispensable per a la prevenció d’incendis. Així ho han assenyalat a Pinós els afectats pels focs del 98 en la cloenda d’unes jornades per commemorar aquesta efemèride.
· Els mesos de juliol i agost, matins i tardes, Solsona oferirà un programa d’activitats per a la població de 0 a 16 anys. És una iniciativa de la regidoria d’Educació i les AMPA del municipi.
· Els centres de secundària de Solsona posaran en marxa el proper curs el Projecte Escola-Empresa per a estudiants de quart d’ESO. El dia 18 es presenta als empresaris.
· Els dèficits d’informació del servei territorial de Carreteres de Lleida a l’Ajuntament de Solsona endarrereixen diversos projectes de millora de la mobilitat.
· Modifiquen els estatuts de l’Escola Municipal de Música. El pas d’11 a 15 membres a la Junta n’és el principal canvi.
· Les entitats solsonines ja poden gestionar la reserva d’espais a través del web municipal. L’aplicació, que s’ha posat en marxa aquesta setmana, pretén evitar la coincidència d’actes a la ciutat.
· Aquest cap de setmana s’estrenen oficialment les millores de la deixalleria de Solsona. Les actuacions han tingut un cost de prop de 200.000 euros.
· L’Ajuntament de Sant Llorenç convoca quatre places de personal per a la futura llar d’infants.
· El fenomen de la immigració serà el protagonista del programa d’activitats “Històries d’un viatge”. Durant la segona quinzena de juny s’organitzarà una exposició, dues xerrades i diversos tallers.
· Pinell ja disposa del seu escut heràldic oficial. El Departament de Governació hi ha donat el seu vistiplau.
· En esports destaquen la participació de les jugadores del Solsona-Torelló en la Fase Final del desè Campionat d’Espanya de Clubs Cadet Femení.
· En l’agenda, destaca la cloenda de la cinquena setmana del Medi Ambient, amb tallers, xerrades, sortides i exposicions.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí