divendres, 4 d’abril del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 4 abril 2008

Obertura
Punt i final aparent al debat de revisió dels estatuts del Centre Sanitari. La junta de l’ens ha rebutjat la proposta de modificació que van presentar fa unes setmanes els ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç de Morunys. El principal argument que esgrimeix és la reticència dels municipis petits a cedir la seva representació a les entitats. A canvi, s’ha creat una comissió consultiva perquè aquests col·lectius puguin tenir veu però no vot. Aquesta sortida no convenç els representants de Solsona i Sant Llorenç, tal i com van fer palès en un ple marcat per la tensió política. En la mateixa sessió de la junta, ahir al vespre, es va ratificar la creació del càrrec de gerent, que ocuparà Joan Domènech, amb una llarga experiència en la gestió sanitària. En aquest cas, tots els membres van mostrar-se favorables i satisfets amb el nomenament.
Titulars
· L’Ajuntament d’Olius denuncia davant l’ACA la tala indiscriminada d’arbres a la cua del pantà de Sant Ponç. La Generalitat admet que podria tractar-se d’un error.
· L’informe anual de la Policia Local posa de manifest l’increment del 40% de multes de trànsit en un any. La regidoria de Governació ho atribueix a l’ampliació de la plantilla i a la voluntat del govern de controlar rigorosament la mobilitat del municipi.
· Surten a la llum dos arcs gòtics en les excavacions arqueològiques que l’Ajuntament duu a terme a Cal Metge Solé. Els tècnics preveuen que s’allarguin els treballs amb motiu de noves troballes medievals.
· El Solsonès demana a la Generalitat que investigui sobre els presumptes vols d’avionetes que desfan els núvols. La xerrada informativa sobre aquesta qüestió celebrada divendres passat va reunir unes 300 persones.
· L’Ajuntament de Solsona estudia revalorar la col·lecció etnogràfica municipal. En un primer pas, vol donar-la a conèixer a la població amb una mostra que s’obrirà per la Fira de Sant Isidre.
· El consistori de Pinell iniciarà de forma imminent les obres de restauració de les antigues escoles de Santes Creus.
· Castellar de la Ribera inaugura l’ampliació del seu local social.
· L’Ajuntament d’Olius treu a concurs la gestió indirecta de la futura escola bressol prevista d’obrir el proper curs.
· El Centre Tecnològic edita una guia del sector forestal català. Paral·lelament, l’ens forestal i el Departament de Medi Ambient han creat una borsa de treball per als treballadors del bosc.
· En esports, destaquem la classificació de les jugadores del Solsona-Torelló en la final a quatre del campionat de Catalunya.
· El plat fort de l’agenda cultural d’aquest cap de setmana és la primera sessió del Cicle Escenes 2008. Demà, dissabte, a les 10 del vespre al teatre comarcal s’hi representarà l’obra “Una nevera no és un armari”.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3