divendres, 18 d’abril del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 18 abril 2008

Obertura
L’Ajuntament de Solsona vol donar un cop de timó al Pla de Barris i ha posat l’illa cultural al capdavant de la llista de prioritats. Per fer-ho, caldrà reajustar les partides pressupostàries del projecte de rehabilitació integral del nucli antic. Aquesta ha estat la principal qüestió tractada en la tercera reunió del Comitè de seguiment i avaluació del Pla, celebrada ahir a la tarda. Així mateix, es va posar de manifest que s’estan redactant els projectes d’urbanització dels carrers de la Regata i Sant Llorenç. El primer vial és previst poder-lo adjudicar durant el segon semestre d’aquest any.

Titulars
· Augmenten les reserves dels embassaments del sistema Ter-Llobregat, però es manté la probabilitat d’entrar en fase d’emergència el mes que ve.
· El CEDRICAT elabora un joc per conscienciar els infants sobre el consum responsable de l’aigua a les llars. En una segona etapa, el projecte fomentarà l’estalvi d’aquest bé escàs en els establiments de turisme rural.
· L’Ajuntament de Pinós no autoritzarà la planta de llots en la ubicació on s’ha planificat. El consistori compta amb el suport de Medi Ambient.
· El Carnaval tanca les finances del 2008 amb un saldo d’onze mil euros per a la propera edició. Tot i això, la festa diürna ha registrat unes pèrdues de 23.000 euros.
· Aquest cap de setmana la plaça del Camp acull la primera Fira del Vehicle d’Ocasió, l'Autocamp, que oferirà com a al·licient el sorteig d’un descompte de 1.500 euros en la compra d’un cotxe.
· El Solsonès ofereix des d’ara un servei de teleassistència mòbil per a víctimes de violència domèstica. Les persones que vulguin acollir-s’hi poden sol·licitar-ho als Serveis Socials d’Atenció Primària.
· El Consell de Dones del Solsonès crea dos grups de treball sobre la situació i els drets laborals de la població femenina. Els integraran les membres de l’organisme i expertes en les diverses qüestions.
· La gent gran del Solsonès disposa ja d’un consell consultiu i de participació. L’òrgan canalitzarà les propostes i demandes d’aquest col·lectiu.
· El dia 4 de maig la vint-i-novena festa d’homenatge als jubilats i pensionistes del Solsonès enceta la cinquena Setmana de la Gent Gran de Solsona. Aquesta setmana se n’han obert les inscripcions per participar-hi.
· L’Ajuntament de Solsona multa amb 120 euros les famílies de 3 menors per pintar grafits. L’any vinent Governació destinarà 18.000 euros del pressupost municipal per pal·liar actes vandàlics d’aquest tipus.
· L’Ajuntament de Pinós s’oposa frontalment a la proposta de l’Arxiprestat de traslladar el retaule de Matamargó a Cardona. El consistori ja ha iniciat els tràmits per declarar aquest element bé cultural d’interès.
· José Zaragoza destaca a Solsona el creixement del PSC en la Catalunya rural i la necessitat de reorganitzar el partit en funció del nou reequilibri territorial de l’electorat.
· L’Ajuntament de Solsona fa una prova per condicionar estèticament els escocells dels arbres del passeig i la plaça del Camp. Estudiarà demanar als comerços que hi col·laborin econòmicament.
· En esports, farem el repàs de les competicions esportives a casa de futbol, futbol sala i bàsquet.
· En l’atapeïda agenda cultural en destaquen els actes literaris i musicals organitzats amb motiu de la diada de Sant Jordi.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3