divendres, 25 d’abril del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 25 abril 2008

Obertura
El Santuari del Miracle és, des d’aquesta setmana, bé cultural d’interès nacional. Aquest conjunt monumental històric de Riner ha rebut el reconeixement del Govern català. La declaració serà, d’ara en endavant, un revulsiu per atraure turisme exterior al Santuari, que ja és visitat i conegut pels habitants de la comarca. Alhora, serà un instrument més per aconseguir que les institucions aportin finançament per rehabilitar aquest monument perquè recuperi el seu màxim esplendor.
Titulars
· L’Ajuntament de Solsona presenta dues al·legacions al Pla Únic d’Obres i Serveis per als propers 5 anys. D’una banda, demanen que s’incrementi el finançament per l’illa cultural fins a la meitat del cost, i de l’altra, que el 2011 es subvencioni la urbanització del Carrer Castell en lloc de l’avinguda de Sant Jordi per poder avançar l’execució d’aquesta darrera obra.
· Esquerra Republicana, El Comú i el PSC rebutgen una moció de Convergència i Unió que instava el govern a prendre diverses mesures efectives contra la sequera.
· S’aprova definitivament la societat municipal de turisme i els seus estatuts. Estarà regida per un Consell d’Administració integrat per l’alcalde i els portaveus dels quatre grups municipals.
· El consistori solsoní demana permís a l’Agència Catalana de l’Aigua per omplir les piscines municipals. Permetre la conciliació laboral i familiar de la ciutadania i disposar d’una reserva d’aigua en cas d’incendi en són els principals motius.
· El president del Consell Comarcal reclama que els ciutadans puguin tenir veu en la divisió territorial de Catalunya. Chaure ha fet aquestes declaracions en el marc de la primera trobada institucional amb l’ens intermunicipal del Bages.
· La Generalitat es compromet a redactar un estudi d’alternatives sobre el tram de la província de Barcelona de la carretera de Sant Llorenç a Berga durant aquest any. També s’elaborarà un projecte per arreglar els ponts de la part del vial de la demarcació de Lleida.
· L’Ajuntament de Solsona, l’Obra Social de la Caixa i l’Associació de Jubilats l’Estel signen un conveni per instal·lar una ciberaula al local de l’entitat. Es preveu que estigui operativa passat l’estiu.
· Clariana de Cardener arranjarà mitja dotzena de camins rurals de cara a la tardor.
· La primera festa de les Lletres rep una bona assistència de públic malgrat la pluja. La regidoria de Cultura preveu repetir l’experiència de cara a l’any vinent.
· Ja es pot consultar a través d’internet el programa definitiu de la fira de Sant Isidre, que se celebrarà el cap de setmana del 16 al 18 de maig. Entre les principals novetats, en destaquen la instal·lació d’un envelat amb tastets de productes del Solsonès i la recuperació de la mostra de bestiar oví.
· En esports, repassem el calendari de futbol, bàsquet i futbol sala d’aquest cap de setmana.
· L’agenda cultural dels propers dies ens porta la Festa del Barri de Josep Torregassa i la Festa dels Apòstols de Castellar de la Ribera.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3