divendres, 11 d’abril del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 11 abril 2008

Obertura
10 milions d’euros. Aquesta és la xifra que rebrà el Solsonès durant el proper quinquenni per a projectes majoritàriament destinats a millorar les infraestructures més bàsiques i equipaments de caràcter social. Aquesta setmana el Departament de Governació ha fet pública la planificació inicial de les subvencions que s’atorguen a cada un dels municipis del país. El Pla únic d’obres i serveis de Cataluya, conegut com a PUOSC, es planteja des de la Generalitat com el principal instrument de cooperació del govern català amb els municipis. A la nostra comarca, lògicament és Solsona, la capital, on es destinen les partides més elevades. Concretament, la suma ascendeix als 2,2 milions d’euros. Amb tot, aquesta dotació representa aproximadament el 30 per cent de la quantitat sol·licitada per l’Ajuntament. Per això i per una qüestió de terminis, el consistori presentarà al·legacions al Pla. També ho faran altres ajuntaments del Solsonès que no estan satisfets amb els ajuts concedits per Governació. Així ho ha anunciat a Solsona FM el president del Consell Comarcal i del Consell d’Alcaldes, Marià Chaure.

Titulars
· Solsona crea un cens municipal de piscines privades per controlar el consum d’aigua. Cal que s’hi incscriguin abans de l’1 de maig els propietaris tant de piscines d’obra com d’estructures desmuntables.
· Convergència i Unió presentarà una moció al proper Ple instant el govern municipal a prendre mesures efectives per l’estalvi d’aigua.
· L’alcalde de Solsona retreu als ajuntaments que van votar en contra de la modificació dels estatuts de la clínica que no argumentessin el seu posicionament.
· Institucions locals i comarcals del Solsonès i el Berguedà fan pinya per reclamar millores a la carretera de Sant Llorenç a Berga. Dijous vinent es reuniran amb el secretari de Mobilitat del Govern català, Manel Nadal, per parlar sobre aquesta qüestió.
· Presenten als empresaris del Solsonès la nova agència catalana de suport al col·lectiu. Apropar-se al teixit econòmic i potenciar la innovació, entre els principals objectius.
· Preocupació entre els veïns de Riner i Llobera pel material amb restes de metalls utilitzat en la reforma de la carretera de Miracle.
· Solsona serà present a la primera Festa Major de la Cultura Tradicional a Catalunya. Es durà a terme al juny al Moll de la Fusta i és previst que la Festa Major solsonina ja tingui el títol nacional.
· El divendres 25 d’aquest mes presenten el nou Protocol del folklore geganter. Es farà un acte a la sala Isidre Guitart - La Quadra. Se n’han editat un miler d’exemplars.
· La historiadora Montse Creus, nova presidenta del Centre d’Estudis Lacetans. La van nomenar en l’última assemblea general de l’entitat, dissabte passat.
· El Pla Antidroga del Solsonès compta des d’aquesta setmana amb el suport del Consell Comarcal. La institució hi aportarà 1.800 euros.
· En esports, avancem el calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala d’aquest cap de setmana.
· A l’agenda destaquem els últims tallers participatius del projecte Espais, impulsat per l’Associació L’Arada. Es duran a terme demà, a Solsona, i diumenge, a Sant Llorenç.

Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3