divendres, 28 de març del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 28 març 2008

Obertura
L’Ajuntament de Solsona ha superat un tràmit més en el llarg procés que ha de conduir a l’ampliació del pati de l’escola Setelsis. En el ple d’ahir al vespre, els vots de l’equip de govern van permetre aprovar les contribucions especials del projecte d'urbanització del carrer del Parc. Aquest és el pas previ a l’execució de les obres i la supressió del tram del carrer de Marià Fortuny contigu al centre educatiu. Aquestes contribucions especials afecten només dos veïns i el mateix consistori, que ha d’assumir la part corresponent al parc urbà i la zona verda. Convergència i Unió es va abstenir en aquest punt mantenint el mateix sentit del vot que en els anteriors plens relacionats amb aquest àmbit.

Titulars
· L’Ajuntament de Solsona demanarà a la Generalitat que es tingui en compte la ciutat com a possible seu de les delegacions del Govern en la futura vegueria de la Catalunya Central.
· El consistori solsoní vol fomentar la constitució d’associacions de veïns a cada una de les quatre partides del Vinyet. D’aquesta manera, la regidoria d’aquest àmbit preveu poder gestionar millor les mancances de la zona rural de la ciutat.
· Pinós és el primer municipi de la comarca que entra a formar part de l'Associació de Micropobles de Catalunya. Demà es presenta en societat aquesta nova entitat municipalista, destinada a oferir eines als pobles de menys de 1.000 habitants.
· El CEDRICAT impulsa una iniciativa per implantar menjadors escolars sostenibles als centres solsonins. Potenciar el consum responsable i minimitzar els residus en són els principals objectius.
·Comencen els treballs arqueològics del conjunt arquitectònic de la futura illa cultural.
· Aquesta setmana ha obert les portes oficialment el nou local compartit de la Unió de Botiguers i Comerciants, el Gremi d’Hostaleria i l'Associació d’Empresaris per al Solsonès. Està situat a sobre el Museu del Ganivet i Eines de Tall.
· Solsona podria presentar-se com a candidata a Capital de la Cultura Catalana 2010.
· El Solsonès manté el seu nivell de competitivitat. Segons l’índex elaborat per l'Associació d’Empresaris de l’Alt i Baix Penedès i Garraf, la comarca continua en la vint-i-setena posició del rànquing.
· Les noves instal·lacions de l’Oficina de Turisme reben 150 visites en el primer cap de setmana de funcionament. En aquest espai renovat s’hi ha inclòs un aparador i un punt de venda dels productes artesanals de la comarca.
· L’empresa Green Alliance preveu que la planta de biomassa que vol ubicar al Solsonès comenci a ser una realitat a principis del 2009.
· L’estació d’esquí del Port del Comte ha rebut més de 6.000 esquiadors durant la setmana santa. Aquest cap de setmana les instal·lacions tancaran portes.
· Un cable destensat que travessa la carretera del Pi de Sant Just provoca un incident amb un camió que deixa sense servei telefònic a una seixantena d’abonats. L’Ajuntament reclama a Telefònica que dugui a terme el soterrament de les línies.
· La Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona acorden revisar el conveni de gestió de l’Arxiu Comarcal, davant les noves necessitats d’inversió econòmica derivades de la seva ampliació.
· El magazín El Vermut deixa d’emetre’s a Solsona FM per motius professionals de l’equip del programa. Properament s’oferirà un programa de comiat.
· En esports, avui destaca la suspensió del calendari de competicions de la lliga comarcal per una jornada de reflexió imposada per l’organització.
· En l’agenda destaca una jornada de debat sobre les transformacions del paisatge del Solsonès. L’organitzen el Grup de Natura i l'Associació L’Arada demà, dissabte, al vespre a l’Ajuntament.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3