divendres, 2 de maig del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 2 maig 2008

Obertura
Solsona disposarà, passat l’estiu, d’una xarxa municipal d’internet sense fils a baix cost. El projecte de la infraestructura que ha de permetre donar aquest servei es troba ara a exposició pública. Un cop hagi transcorregut aquest termini, l’Ajuntament contractarà una empresa externa que ho gestioni. Per disposar d’aquest servei, els usuaris hauran de pagar una quota mensual que rondarà els 8 euros. A banda d’això, la xarxa permetrà el desenvolupament d’altres serveis com per exemple la informació turística o l’habilitació de zones d’accés a internet al carrer a través de portàtil.

Titulars

· L’Associació de Festes del Carnaval queda en mans d’una junta gestora. No s’ha presentat cap candidatura disposada a agafar el relleu a l’anterior equip encapçalat per Joan Codina.
· Impulsen la creació d’una plataforma per reivindicar la millora de la carretera de Solsona a Berga. L’objectiu és recollir el màxim de suports de les comarques per on passa la via per poder fer pressió a les institucions.
· L’ADF Sòl Verd i els cinc ajuntaments que la integren demanen una reunió amb el conseller d’Interior per acabar amb el dubte de la finalitat dels vols d’avionetes.
· Presenten la reedició del protocol del folklore geganter. El document s’ha revisat coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la seva publicació.
· El Solsonès serà la seu de dues jornades per commemorar el desè aniversari dels incendis del 98. Seran a Solsona el 29 de maig i a Pinós el 5 de juny.
· El Departament de Governació instal·larà una torre de telecomunicacions a La Coma. La infraestructura permetrà millorar la cobertura de telefonia mòbil, internet de banda ampla i dels canals públics de televisió digital.
· El Ministeri d’Indústria concedeix un ajut d’1 milió d’euros al nou edifici del Centre Tecnològic. L’equipament s'inaugurarà oficialment durant la primera setmana de setembre.
· En esports, aquest cap de setmana hi ha una cita important a Pineda de Mar. El Solsona-Torelló hi disputarà la final a quatre del campionat de Catalunya.
· L’agenda cultural l’encapçala la darrera sessió del cicle Escenes. Demà, dissabte, l’actor Lluís Soler representarà El Comte Arnau al Teatre Comarcal. D’altra banda, comença l’època de festes majors amb celebracions a Llobera i Sant Climenç, entre altres nuclis.
Podeu escoltar l'Informatiu complet clicant aquí