divendres, 7 de març del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 7 març 2008

Obertura
La situació de sequera en la qual ens trobem immersos ha pujat un graó més aquesta setmana. L’entrada en el nivell d'excepcionalitat 2 del Decret de Sequera ha fet que l’executiu municipal constitueixi una comissió de seguiment per vetllar de ben a prop per les reserves d’aigua. D’altra banda, l’Ajuntament, a través d’un ban municipal, fa una crida a la població perquè faci un ús racional de l’aigua i compleixi al peu de la lletra les mesures d’estalvi. La Policia Local, al seu torn, s’encarregarà de controlar que els usuaris compleixin amb aquestes normatives. A més, el consistori, si ho creu necessari, té llicència per reduir la pressió de l’aigua durant la matinada amb l’objectiu de reduir-ne el consum.

Titulars
· Solsona aposta decididament per adoptar polítiques pròpies de promoció turística. L’empresa municipal de turisme desenvoluparà un Pla director que vol fer de la ciutat el referent de la Catalunya interior.
· La Junta del Centre Sanitari debatrà les millores proposades pels ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç. L'executiu de Convergència i Unió, però, no vol renunciar a mantenir la comissió de govern de la fundació.
· L’alcalde de Sant Llorenç també es posiciona a favor de la variant nord de Solsona. No obstant això, critica la forma com el Consell Comarcal ha engegat una campanya en contra de l’acord aprovat per l’Ajuntament solsoní.
· Navès i quatre municipis més del Berguedà creen una Mancomunitat per gestionar la portada d’aigües des del pantà de Sant Ponç. Aquesta obra provisional podrà enllaçar-se, en un futur, amb la canonada procedent de la Llosa del Cavall.
· En el bloc electoral, aquesta setmana ens fem ressò de la campanya al Solsonès de Convergència i Unió i la d’Esquerra Republicana. D’una banda, el diputat de la Seu Albert Batalla destaca que només Convergència i Unió pot condicionar el govern de Madrid en benefici de Catalunya. Per la seva banda, Jordi Ausàs, cap de llista per Lleida al Congrés, diu que Esquerra és l’única formació que pot frenar el PP a la demarcació.
· Olius es dotarà l’any que ve d’un poliesportiu cobert en un terreny proper a la plaça de l’Olivera del Pi de Sant Just. És la zona on s’aixecarà també la llar d’infants municipal i, més endavant, una sala polivalent i una escola de primària.
· Una de les futures línies de treball del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya han de ser els projectes comuns amb altres centres de recerca del país. Ho va destacar el conseller d’Innovació, Universitats i Recerca, Josep Huguet, en la seva visita a Solsona divendres passat.
· La comissionada per a Universitats, Blanca Palmada, confia que l’extensió de les beques al Solsonès faci augmentar les matrícules de la comarca als estudis superiors.
· Riner impulsa un projecte de restauració de Santa Maria del Miracle. Es preveu que les reformes del temple estiguin enllestides el mes d’agost.
· Denuncien un presumpte enverinament d’una quinzena de gats al barri del Tossal de Solsona. Se n’han enviat mostres a un laboratori de Múrcia.
· L’increment de l’alumnat al Centre de Formació d’Adults obliga a ampliar-ne les instal·lacions. El director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Antoni Llevot, n’ha visitat les obres aquesta setmana.
· El Pla Comarcal de Joventut presenta la creació d’un Consell de Joves del Solsonès i una borsa de treball com a principals eixos. A banda d’això, es pretén continuar donant suport a propostes com la Mostra d’Art Jove o els programes de salut.
· Publiquen dos relats de Jordi Guàrdia, un jove escriptor solsoní que treballa d’arquitecte tècnic.
· Denuncien a Solsona que els maltractaments a la gent gran són reals però difícils de detectar. El motiu és perquè en molts casos tenen lloc en el propi domicili.
· En esports, com cada setmana, farem un repàs a l’agenda de competicions a casa de futbol, futbol sala i bàsquet.
· L’interès de l’agenda cultural l’acaparen els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones, demà, dissabte, en diversos punts de la comarca.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3