divendres, 14 de març del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 14 març 2008

Obertura
Ningú no pot viure sense el que ja s’ha convertit en l’aparell tecnològic més imprescindible per a tota societat moderna. Ja són un reducte les persones que es resisteixen encara a rendir-s’hi. En canvi, el desconeixement de la relativa modernitat d’aquest tipus de telefonia fa que hi hagi, però, certes reticències socials envers la instal·lació d'infraestructures de radiocomunicació, que és com es coneixen les estacions base de la telefonia mòbil. Solsona va viure’n l’episodi més sonat el 2005, arran d’un projecte de Vodafone d’instal·lar una antena en un edifici del carrer de Pau Casals. El rebuig veïnal va motivar aleshores que l’Ajuntament encarregués un estudi al Consorci Localret. Aquesta setmana se n’han presentat públicament les conclusions. El següent pas serà, a partir dels criteris tècnics d’aquest informe, elaborar un pla especial que reguli la propera instal·lació a Solsona d'infraestructures de telefonia mòbil. El consistori preveu tenir-lo a punt aquest any.

Titulars
· El Solsonès es resisteix a la tònica general del país en els resultats electorals i Convergència i Unió es manté com a primera força. Tot i així incrementa considerablement el vot socialista, que a Solsona arriba al 30 per cent dels sufragis.
· La portada d’aigua de la Llosa del Cavall supera un nou tràmit administratiu. El Ministeri de Medi Ambient ha licitat les obres del segon tram de canonada, situat entre Calaf i Igualada.
· Una desena de productors del camp agroalimentari del Solsonès ja es promocionen a través de la gastroteca. El portal gastronòmic s’ha presentat aquesta setmana a Solsona.
· La UBIC editarà enguany una publicació per promocionar el comerç local solsoní. D’altra banda, el 26 de març s’inaugurarà el nou local compartit amb l’Associació d’Empresaris i el Gremi d’Hostaleria.
· Bona acollida del xec-servei del Consell Comarcal en el primer any de funcionament. En aquests dotze mesos s’han repartit 5.700 xecs entre més d’un centenar d’usuaris.
· L’Ajuntament de Solsona convocarà enguany una dotzena de places de personal laboral.
· L’Ajuntament tractarà la fracció verda. A partir de dilluns, els ciutadans poden dur les restes vegetals domèstiques a la deixalleria.
· L’exdelegat de Copaga a Solsona, condemnat a 2 anys de presó per un delicte d’estafa. A més, haurà d’indemnitzar la cooperativa amb 230.000 euros.
· Els Mossos d’Esquadra detenen tres joves de fora que estudien a Solsona per provocar aldarulls en un bar de Solsona.
· Relleu al capdavant de la Colla Gegantera del Carnaval. Àngel Garcia pren les regnes de l’entitat i Pere Obiols passa a ser-ne el tresorer.
· En esports, destaca la imposició d’una jornada de reflexió a la lliga comarcal davant l’actitud antiesportiva d’alguns jugadors per part del comitè de disciplina. D’altra banda, diumenge al matí Castellar de la Ribera acull el primer autocròs del Solsonès.
· Demà, dissabte, a Solsona i Sant Llorenç hi haurà dues convocatòries més d’agenda per commemorar el Dia Internacional de les Dones.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3