dimarts, 25 de març del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 21 març 08

Obertura
Sembla que la manca de sòl industrial de Solsona té els dies comptats. Tot i que arriba molt més tard del que fixava el calendari inicial, l’Institut Català del Sòl ha anunciat l’imminent inici de les obres d'urbanització del nou polígon de Santa Llúcia, un projecte que s’arrossega des de fa més de dues legislatures. De les 46 hectàrees totals del nou sector, només se n’ha planificat el desenvolupament de 2,30. Però això ja és suficient per desencallar la manca de sòl industrial del municipi. Quant a la tipologia urbanística del projecte, la Generalitat en destaca la minimització de l’impacte visual. A més, la superfície destinada a naus industrials serà inferior a la meitat del total del polígon. Si l’execució dels treballs comença i avança segons les previsions de l'Incasol, a final d’estiu el nou polígon pot ser una realitat palpable, en paraules de l’alcalde, Xavier Jounou.

Titulars
· El procés de revisió del protocol del folklore geganter es tanca amb tres petits canvis. S’incorporen els aligons al llistat d’elements de la manifestació, s’evita la concreció de la jornada per fer la roda de foc i no s’especifica la formació musical que participa a la capta.
· El Gremi d’Hostaleria preveu una ocupació d’entre el 75 i el 80 per cent en la recta final de les vacances de Setmana Santa. L’Associació de Turisme Rural creu que en la majoria de casos es pot arribar a fer el ple.
· L’Ajuntament de Solsona arranja diversos espais del complex esportiu municipal. S’ha refet la instal·lació elèctrica, s’ha reorganitzat el local que ocupava el magatzem municipal i s’ha col·locat protecció a les baranes de la graderia del pavelló nou.
· El Centre d’Estudis Lacetans vol encarar una nova etapa amb una reorganització interna, renovació dels membres de la junta i la professionalització de l’entitat. Aquests aspectes s’abordaran en l'assemblea general de socis el proper 5 d’abril.
· Condicionen una aula del Casal de Cultura per acollir tallers i cursos de la gent gran. Aquesta sala polivalent, condicionada per l’Ajuntament amb una subvenció de la Generalitat, també es farà servir com a espai de reunió del Consell de la Gent Gran.
· El govern treu a concurs els estudis informatiu i d’impacte ambiental d’un nou tram de la carretera C-26, que connecta el Solsonès amb el Berguedà. Es tracta d’un tram d’uns quinze quilòmetres entre Montmajor i Berga.
· L’oposició a l’Ajuntament d’Olius presenta un recurs de reposició alertant d’irregularitats en el padró fiscal del municipi.
· El Museu Diocesà de Solsona i una quarantena d’espais museístics més demanen que els equipaments culturals del territori tinguin més pes. Ho han fet a través d’un manifest sobre el nou pla de museus de Catalunya.
· El consistori solsoní obre la convocatòria d’una vintena de places per treballar a la piscina municipal aquest estiu. Paral·lelament, l’Ajuntament ofereix un curs de formació per a socorristes.
· L’últim Ple municipal de Sant Llorenç ha aprovat una normativa d’ús del pavelló. Entre d’altres aspectes, s’hi regula el termini de presentació de sol·licitud d’utilització de l’espai i els requisits de neteja de l’equipament per part dels particulars o entitats que en facin ús.
· El Rotary Club de Solsona fa una crida als joves d’entre 15 i 18 anys perquè participin en els programes d’intercanvi que ofereix la fundació internacional.
· Cedeixen una bicicleta a l’Ajuntament de Solsona per fer les tasques de distribució de la correspondència municipal.
· La meitat dels municipis de la comarca mantenen viva la tradició de les caramelles. Les danses i cançons es podran sentir durant tot aquest cap de setmana en diversos punts del Solsonès.
· Les entrades anticipades de ‘La plaça del Diamant’, que es representa diumenge al Teatre Comarcal, s’esgoten en només quatre dies. La regidoria de Cultura, però, n’ha reservat el 40 per cent per vendre a taquilla.
· En esports, parlarem dels bons resultats obtinguts per Solsona en patinatge artístic i en curses de fons.
· A banda de les caramelles, l’agenda d’aquest cap de setmana ens porta diverses propostes a Sant Llorenç. La setzena caminada de la Vall de Lord, teatre, i concerts joves i d’orgue en són alguns exemples.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb.informatiu.mp3