divendres, 25 de gener del 2013

Titulars i Obertura Informatiu 25 gener 2013

Obertura
En un context condicionat per la migradesa de recursos a tots nivells de l’administració, i per tant, de poc marge de maniobra política, cal valorar la voluntat d’aquelles institucions de consultar la població. A Sant Llorenç de Morunys el grup Piteus s’ha proposat complir un dels compromisos del seu programa fent participar la ciutadania en la gestió municipal. La regidoria d’Urbanisme consulta els vilatans per establir l’ordre de prioritats en les principals actuacions dels propers 4 anys. Per primera vegada, els habitants de Sant Llorenç tenen la possibilitat de decidir quins projectes s’han de finançar a través del Pla Únic d’Obres i Serveis, la principal línia de subvencions dels municipis.

Titulars

· Una empresa catalana del sector forestal amb capital estranger inicia converses amb el grup Sonae per instal•lar-se a l’antiga planta de Tradema. Ho ha explicat l’alcalde, David Rodríguez, que vetlla el compromís de la Generalitat de buscar inversors per reindustrialitzar la comarca.

· L’Ajuntament d’Odèn confia obrir al públic el nou equipament cultural i turístic del salí de Cambrils l’estiu vinent. El Consell Comarcal treu a concurs les obres de restauració de l’antic molí i altres millores.

· Solsona i Sant Llorenç surten al carrer aquesta setmana per manifestar el seu suport a la declaració de sobirania aprovada dimecres pel Parlament de Catalunya. A la capital de la comarca, 150 persones es van concentrar davant l’Ajuntament i a Sant Llorenç, una quarantena més.

· La Generalitat desencalla els treballs de construcció del casal cívic. N’ha tornat a treure a concurs els treballs pendents i convoca les empreses interessades a una visita d’obres la setmana que ve.

· Oriol Junqueras presidirà demà la reunió de la Federació Regional d’Esquerra de la Catalunya Central que se celebra a Solsona. El cap de setmana passat van ser els convergents els que van escollir la ciutat per al seu consell de federació.

· Aquest any, el públic pot acollir-se a una oferta del Carnaval per estalviar-se diners en les entrades dels actes de pagament. L’Associació de Festes recupera un abonament amb avantatges per als usuaris.

·El camp solsoní viu un intens cap de setmana de partits amb 13 encontres del conjunt blau. Aquestes i altres cites les repassem al temps dels esports.

· El Casal Popular La Fura celebra demà el seu setè aniversari amb un variat programa d’activitats que s’allargarà tota la jornada. I dimecres, el formador Víctor Küppers pronunciarà una xerrada sobre l’entusiasme com a clau de l’èxit.

· Pel que fa a la previsió meteorològica, després de setmanes hivernals, pugen les temperatures.