divendres, 18 de gener del 2013

Obertura i Titulars Informatiu 18 de gener de 2013

Obertura

Punt i a part en la història econòmica de Solsona a partir d’avui. El 18 de gener de 2013 és la data de resolució de l’ERO d’extinció de la comarca amb més repercussió. Ara sí que es dóna per tancada definitivament la fàbrica amb més història i que afecta una plantilla més gran. Després d’un mes i mig d’intenses negociacions, treballadors i direcció de Tradema han trobat el consens en el conjunt del procés, inclòs l’escull més important, el de les indemnitzacions. Finalment, rebran 35 dies per any treballat amb un màxim de 21 mensualitats. L’acord satisfà un 87% de la plantilla, que hi ha votat a favor en l’assemblea d’aquest matí. 

Titulars
· El Catsalut reorganitza els recursos d’atenció continuada i urgències al Centre Sanitari. Les properes setmanes, en lloc de dos equips mèdics localitzats i un amb presència física al CAP, n’hi haurà dos de presencials. La gestió de les urgències les centralitzarà el SEM a través del 061.
· Des d’aquesta setmana, els emprenedors de la comarca disposen d’un espai únic per assessorar-se i tirar endavant els seus projectes. Es tracta del Trampolí Emprenedor del Solsonès, ubicat al Seminari, on hi treballen els tècnics de diverses entitats i institucions.
· La Fira de Sant Isidre ja és d’àmbit català. La Generalitat ha atorgat aquest reconeixement al certamen, esperat des de feia temps. Els organitzadors confien que la nova categoria donarà prestigi i més projecció al Solsonès.
· El Centre Sanitari i l’Associació Fènix en breu tancaran un acord per oferir un servei de psicoonologia.
· Llobera és el tercer municipi de la comarca a pronunciar-se en contra de la fractura hidràulica per a la prospecció d’hidrocarburs. Properament, també votaran mocions en el mateix sentit Pinell i La Molsosa.
· El Club Esquí Solsona celebra demà 40 anys d’història amb una jornada d’activitats al Port del Comte. D’altra banda, també en aquest àmbit ens fem ressò de la creació d’un club de ball esportiu a la ciutat.
· Aquest cap de setmana la principal cita de l’agenda porta nom de sant, el del patró dels traginers. La principal novetat de la festa de Sant Antoni és una exhibició de gossos d’atura.