divendres, 1 de febrer del 2013

Titulars i Obertura Informatiu 1 febrer 2013


Obertura
En una ciutat que va encetar l’any amb 700 persones a l’atur, a les quals encara s’hi han de sumar els desocupats pel tancament de Tradema, la creació de llocs de treball es fa necessària com el pa que mengem. Si bé les institucions no tenen capacitat per absorbir la població aturada o generar feina, sí que poden desenvolupar eines que ajudin a pal·liar la situació. El Ple de l’Ajuntament de Solsona va aprovar ahir al vespre una línia d’ajuts per als empresaris i emprenedors que creïn ocupació estable. Cada sol·licitant pot rebre fins a un màxim de 2.100 euros. El termini s’obre dilluns i es tancarà a final d’octubre o quan s’exhaureixi el pressupost.

Titulars
· Tradema contracta una empresa per fomentar la recol·locació de la plantilla. Els treballadors no confien que aquesta iniciativa aconsegueixi treure’ls de l’atur.· La construcció de la nova mesquita de Solsona és motiu de debat en el Ple municipal. L’oposició constata la inquietud que aquest tema genera entre el veïnat.

· Els conductors que siguin multats a les zones blaves gratuïtes de Solsona disposaran a partir d’ara de 48 hores per cancel·lar la denúncia amb el pagament de 6 euros. És una de les modificacions introduïdes a l’Ordenança reguladora d’aquest sistema d’estacionament limitat.
· Els grups municipals de Convergència i Unió i Esquerra Republicana aproven una moció de suport a la declaració de sobirania del Parlament. D’altra banda, tots els regidors donen llum verd a un text que reclama a l’Estat que no centrifugui el dèficit als ajuntaments i la Generalitat.
· El canvi d’ubicació de l’arribada del Carnaval és una de les principals modificacions del manual d’actuació per a emergències d’aquesta festa. Ahir el ple de l’Ajuntament va donar suport a la revisió del document, que s’ha ampliat.
· La Guàrdia Civil deté a Olius dos veïns d’Andorra per contraban de tabac. La mercaderia interceptada està valorada en més de 16.000 euros.
· Mavi Gil és de nou la protagonista de la informació esportiva. La solsonina s’ha proclamat campiona de Catalunya de raquetes de neu. Us ho expliquem al temps dels esports.
· Els actes previs del Carnaval centren la programació cultural del cap de setmana, amb l’entrega de bojos i l’actuació dels Follets de les Obagues, demà, i el ball d’assaig, diumenge.
· Pel que fa a la previsió ME-TEO-RO-LÒ-GI-CA, ens abandona l’anticicló i ens arriba un nou front amb temperatures hivernals. 

Escolta l'Informatiu complet a http://www.solsonafm.cat