divendres, 11 de gener del 2013

Obertura i Titulars Informatiu 11 de gener de 2013

Obertura

Avui el nou conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha portat un missatge tranquil·litzador a autoritats de la comarca i treballadors de Tradema. Les pròximes setmanes la Generalitat estarà en condicions d’anunciar una proposta alternativa de reindustrialització del Solsonès per generar ocupació aprofitant part de les instal·lacions de la planta fustaire. Ara, per precaució i prudència, ha dit que encara no és moment de fer-ho públic. Aquesta notícia arriba a menys d’una setmana que es tanquin les negociacions per les condicions de l’ERO entre el comitè d’empresa i Sonae i la vigília de la manifestació convocada per demà al punt del migdia.

Titulars
.Pròximament l’Ajuntament cedirà un nou espai a l’associacióen Defensa dels Animals, l’ADAS, per reubicar-hi els gossos abandonats i perduts, i que ara són al recinte del magatzem municipal. El consistori i la protectora han signat un conveni de col·laboració per gestionar el servei d’acollida d’aquests animals al municipi. 
.L’Ajuntament de la Coma preveu finalitzar a la primavera les obres de restauració de l’església de Sant Sadurní de la Pedra. La intervenció té un import de 265.000 euros i es beneficia de l’1 per cent cultural del Departament de Territori i Sostenibilitat. Es tracta del temple més antic de la Vall de Lord.
. Projecten importar bisons de Polònia a Canalda. És una iniciativa de l’empresari del viver de falcons. Per ara l’Ajuntament d’Odèn no en té constància, però s’ha demanat permís a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per abeurar uns quants exemplars d’aquests animals bovins.
. A partir d’aquest any, l’associació de Festes del Carnaval es beneficiarà de la meitat de la recaptació de l’Ajuntament a les parades i atraccions per ocupació de la via pública. És un dels acords inclosos en el conveni de col·laboració revisat.
. Una exhibició de gossos d’atura amb els pastors Hilari Novillo i Florenci Serra és la principal novetat de la Festa de Sant Antoni Abat, que se celebra el cap de setmana vinent.
.Aquest cap de setmana l’activitat esportiva es reprèn amb normalitat després de la pausa nadalenca. Al camp solsoní es podran seguir deu partits de futbol, tots del Solsona. També continua la Lliga Comarcal de Futbol Sala i diumenge s’enceta la lligueta d’hivern de bitlles. 
.Quant a l’agenda, destaquem l’estrena, aquest vespre, de la segona edició del festival de curts Curtmiratges al local del Casal Popular La Fura, i la representació amb una doble funció, demà i diumenge, de l’obra Sóc lletja, a càrrec del grup cardoní El Traspunt, al Tatrau Teatre.