divendres, 4 de gener del 2013

Oberuta i Titulars Informatiu 4 de gener de 2013


Obertura
Tradema s’ha convertit el darrer mes en el principal focus de l’actualitat de la comarca. No n’hi ha per menys, tenint en compte que el tancament de la planta pot representar un increment rècord de l’atur amb el pitjor comportament de la DESocupació registrat mai al Solsonès. Aquest dijous s’han calmat mínimament els ànims de la plantilla concitats en la reunió de fa just una setmana del comitè d’empresa amb la direcció de Sonae. Comencen a acostar-se posicions, tot i que a tres reunions de finalitzar el procés negociaciador encara hi ha diferències importants per llimar. De forma paral·lela, els treballadors de Tradema continuen en peu de guerra per denunciar l’ERO de tancament fora de la comarca. Avui s’han manifestat a Lleida i demà, dissabte ho faran al centre Ikea de Sabadell, del qual la multinacional portuguesa és el principal proveïdor. Així mateix, avui el primer secretari del PSC, Pere Navarro, s’ha sumat a la corrua de polítics que es desplacen a Solsona per mostrar la seva preocupació per la clausura de la primera indústria del Solsonès.

Titulars
. Administracions locals del territori, Empresaris per al Solsonès i el comitè d’empresa de Tradema redacten un pla de xoc immediat per fer front a l’increment de l’atur al Solsonès. Un dels primers objectius és facilitar la inserció laboral de les persones afectades pel tancament de la fàbrica i el conjunt de la població desocupada. Entre altres actuacions, s’oferirà un acompanyament individualitzat de cadascun dels aturats i es crearà una borsa de treball.
. L’atur es manté estable a la comarca, però augmenta respecte l’any passat. La desocupació registra un increment interanual del 2 per cent.
. El Consell Comarcal, la Fundació Centre Europeu d’Empreses i Innovació i el Centre Tecnològic signen un conveni per potenciar el Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès. Recordem que ofereix serveis a demanda als emprenedors des de les instal·lacions de l’edifici del Seminari.
. Fàtima Oujaka és la primera solsonina del 2013 i el segon nadó de la Catalunya central. Va néixer la matinada del dia 1.
. El treball enregistrat en directe al Teatre Comarcal per Roger Mas i la Cobla Sant Jordi encapçala el rànquing dels 50 millors discos del 2012 segons la revista Enderrock. Rep el premi al millor àlbum de l’any per la crítica. 
· Al moment de l’agenda cultural farem un repàs de les últimes cites de la programació nadalenca. La més esperada, com sempre, és la cavalcada, demà, dissabte, que a Solsona començarà a 2/4 de 7 de la tarda a l’avinguda del Cardenal Tarancón.