divendres, 13 de juliol del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 13 de juny 2012

Obertura

No fa encara un mes que ens fèiem ressò de les reaccions que despertava entre els polítics del Solsonès l’anunci per part del govern espanyol de la voluntat de traspassar competències dels municipis a les diputacions. Però com més avança i s’explicita l’Espanya intervinguda, més projectils centrípets dispara l’executiu de Mariano Rajoy que tenen espaordits els nostres representants locals i del país. Mai abans en el període democràtic Madrid no havia demostrat tant ser una espasa de dàmocles no nnomés per a les autonomies, i especialment per a la nació catalana, sinó també per a l’autonomia local, dilapidant els avenços democràtics i l’estat del benestar. El més greu és que no és gens clar que les mesures que afectaran els ajuntaments aconsegueixin l’estalvi econòmic que esgrimeixen els populars.

Titulars

La planta de biomassa projectada a Olius és previst que aquest estiu superi els tràmits per instal·lar-se al municipi. Però la seva viabilitat no està assegurada, ja que depèn dels ajuts del govern central. 

Els pròxims mesos s’executarà la primera fase d’un projecte de millora de l’abocador comarcal pressupostat en 2 milions d’euros. Segons el president del Consell, Joan Solà, es tracta d’un projecte pioner a Catalunya per reduir costos amb el tractament dels voluminosos i la separació de la fracció orgànica.

Rebutgen l’entrada del consistori solsoní en els òrgans de govern del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. L’alcalde lamenta no haver rebut una resposta formal a les seves reiterades peticions.

Deu dels indrets més freqüentats de Solsona pels ciutadans que treuen el gos a passejar tenen des d’aquest setmana papereres amb dispensadors de bosses. És un pas més en la campanya de la regidoria de Medi Ambient perquè els amos dels animals no si abandonin els excrements canins a la via pública.

Endesa dobla la potència a la subestació elèctrica d’Oliana. Aquesta actuació afavoreix els abonats de cinc municipis de la comarca.

Comença a comercialitzar-se un joc de memòria amb vint imatges emblemàtiques de Solsona. És un nou producte de marxandatge impulsat per la regidoria de Turisme per promocionar la ciutat.

Consolidaran el sepulcre neolític de Viladebait a Castellar de la Ribera. El Grup de Prehistòria del Solsonès el va reexcavar la setmana passada.

En esports, el Borés Cuines lidera el grup A  i el Versàtil el B del campionat comarcal de Futbol-7, iniciat divendres passat. D’altra banda, s’han obert les inscripcions per participar en equips mixtos a la tradicional Hora de Resistència de Natació a les piscines municipals de Solsona.

El tret de sortida del trenta-unè Cicle de concerts d’estiu de Solsona és l’apunt més destacat de l’agenda d’aquest cap de setmana. Avui a les 10 de la nit, actuació en format acústic d’Alba Marbà i Damià Olivella al Teatre Comarcal.