divendres, 27 de juliol del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 27 de juliol 2012

Obertura

Les administracions locals s’estan habituan a la rècula de mesures que s’adopten en la vida quotidiana dels ciutadans motivades per les tisorades de l’Estat però també de la Generalitat. Davant l'aprimament de les aportacions de les administracions superiors, els ajuntaments es veuen obligats a incrementar els preus dels serveis públics. L’últim exemple a Solsona el tenim en l’augment de quotes de l’Escola Bressol, aprovat en el Ple d’ahir al vespre. Les famílies passaran de pagar 150 euros per infant a 160 euros. L’equip de govern municipal entén que l’escolarització de zero a tres anys no és un luxe, sinó que ha d’estar a l’abast de totes les famílies. Però aquí topa amb l’oposició. El grup municipal de Convergència i Unió discrepa d’aquest increment en considerar-lo insuficient. Fins ara les dues llars d’infants de Solsona havien acordat horaris i preus, però a partir del pròxim curs Arrels cobrarà una quota mensual de 175 euros, 15 més que la Bressol. Convergència i Unió denuncia el que considera una pràctica de competència deslleial per part de l’oferta municipal. L’alcalde lamenta que els arguments de l’oposició puguin obrir bretxa en la bona entesa i el diàleg fomentats els últims cinc anys entre els centres públics i els concertats de la ciutat.



Titulars


L’estacionament limitat de les zones blaves gratuïtes de Solsona tindrà una durada màxima de dues hores. Els conductors que hi parin hauran d’utilitzar un parquímetre o bé apuntar l’hora d’arribada en una nota manual. Ho estableix la nova ordenança aprovada unanimement pel consistori.

L’Hospital Pere Màrtir Colomés ha comprovat la viabilitat de tirar endavant la construcció de vint apartaments tutelats per a gent gran a la banda sud del jardí de la residència. Aquesta setmana s’ha obert el concurs d’idees per als arquitectes de la comarca com a pas previ a l’adjudicació del projecte.

Reobertura a la circulació la cruïlla de Cal Coll després de quatre dies de treballs de construcció d’una rotonda. Les obres finalitzaran la setmana que ve.

L’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal acompanyarà pimes i autònoms en els tràmits de cerca de recursos. L’ens supramunicipal s’integra en la xarxa de Promotors Financers de l’Institut Català de Finances.

L’Ajuntament de Solsona no assumirà l’organització del Carnaval en cas que no hi hagi relleu en la junta de l’associació de Festes del Carnaval. Ho va afirmar l’alcalde, David Rodríguez en el Ple d’ahir en resposta a una pregunta del regidor David Manzano.

L’Ajuntament d’Olius demana a Ensenyament la construcció d’una escola de primària. Esgrimeix el volum de població en edat escolar, que supera els 150 nens i nenes.

Els edificis del consistori solsoní, els pavellons poliesportius i el Casal de Cultura s’inclouen en un projecte europeu de tres anys per adoptar mesures d’estalvi energètic.

L’associació de Turisme de la Vall de Lord disposa d’un pressupost enguany de 16.400 euros. Aquesta setmana ha signat un conveni amb el Consell Comarcal i els tres ajuntaments de la zona per refermar el suport institucional.

En esports l’atenció se centra avui en la final del divuitè campionat comarcal de futbol-7. A les 9 del vespre es disputen els quarts de final els Llocatans i el Borés Cuines i a les 10 de la nit, últim matx entre el Tifosi i el Versàtil per decidir el campió d’aquest any.

Quant a l’agenda d’aquests dies destaquem el retorn a l’Edat Mitjana de la Vall de Lord, amb el cap de setmana occitanocàtar, amb mercat i nombroses activitats. A Solsona, avui i demà el cicle Diversons ens proposa un viatge musical a Nova Orleans i la mediterrània amb els concerts gratuïts de la Gumbo Jass Band, avui, i Zoobazar, demà, dissabte.