divendres, 20 de juliol del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 20 de juny 2012

Obertura

No fa gaires dies, en una d’aquelles sessions de “Cafè amb l’alcalde”, David Rodrígez confessava als mitjans de comunicació que sempre que l’Ajuntament pren una decisió de reordenació viària és conscient que li cal obrir el paraigua per resguardar-se de la pluja de crítiques. Però tot apunta que l’última mesura contradiu aquesta tendència. Les regidories d’Urbanisme i Governació han anunciat que dilluns començaran els treballs de construcció d’una petita rotonda a la cruïlla de l’avinguda del Cardenal Tarancón amb la carretera de Torà, coneguda per tothom com la cruïlla de Cal Coll. Sembla que aquesta solució a un dels punts més problemàtics de la xarxa viària urbana de Solsona satisfà majoritàriament l’opinió pública solsonina, que en el seu moment va carregar contra les rotondes de l’avinguda del Pont. El cert és que durant l’última dècada aquests illots circulars per regular el trànsit han proliferat com bolets arreu del país, en alguns casos de forma més justificada que en d’altres. A Solsona segurament que la de Cal Coll serà una de les rotondes acollides a mans besades pels conductors. També és l’exemple que sense grans inversions poden realitzar-se obres notòiament satisfactòries.

Titulars

Finalitzen els treballs de recuperació per al lleure ciutadà d’un tram de prop de mig quilòmetre de la ribera Negra. Entre les actuacions, s’han habilitat senders per al passeig separats del trànsit rodat. És un projecte promogut per l’Ajuntament, sota la direcció del Centre Tecnològic i finançat per la Diputació i l’Obra Social La Caixa.

El Consell Comarcal impulsa la neteja de nou punts d’abocaments incontrolats de residus a Olius, Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener i Pinós. Aquesta acció també té el suport d’un conveni de la Diputació i la Caixa. 

La regidoria de Medi Ambient de Solsona vol fomentar el reciclatge amb la instal·lació d’una minideixalleria. És ubicada des d’aquesta setmana a l’illa de contenidors del Camp del Serra.

La comarca i el sector forestal català ha dit adéu aquesta setmana a Francisco Rovira, polític, empresari i silvicultor. El principal artífex del Centre Tecnològic ha mort a l’edat de 68 anys víctima d’una leucèmia.

Veïns i comerços del nucli antic de Solsona reclamen una actuació policial més contundent per posar fi a les bretolades que es registren al centre les nits dels caps de setmana. Dissabte passat van trencar el vidre d’un establiment. 

Què es pot fer perquè Solsona es converteixi en una parada obligatòria per a tothom que hi passa a prop? Aquesta és l’última pregunta llançada al parlament virtual del web SOLSONACO.CAT. S’emmarca en la voluntat de crear una estratègia de posicionament de la ciutat.

El Consell Comarcal modifica les bases del servei de trasllat d’avis i persones amb dependència i disminució als centres sanitaris. A partir d’ara podrà beneficiar-se del projecte “T’acompanyem” un perfil més ampli d’usuari gràcies a una subvenció del a Diputació.

Cristina Ribera, Raquel Anglarill i Núria Riu, d’entre 17 i 18 anys, són la nova pubilla i les donzelles d’honor de Solsona. Van ser les tres candidates que es van presentar a les proves de selecció convocades per la regidoria de Cultura dissabte passat.

En esports, demà, dissabte, les piscines municipals ens conviden a llençar-nos a l’aigua en la vint-i-novena Hora de Resistència de Natació. S’hi pot participar en tres categories diferents per edats i en equips mixtos de dos nois i dues noies.

El Lavanrac és la convocatòria més destacada de l’agenda d’aquest cap de setmana a Solsona. El Carnaval d’estiu ens proposa sortir al carrer amb la bata a partir d’avui mateix i fins diumenge al migdia. Però en l’àmbit estrictament musical també hi ha una cita ineludible per als amants del jazz. Avui a les 10 de la nit, concert del pianista Manel Camps i el saxofonista Llibert Fortuny a la sala dels Sants Màrtirs.