divendres, 19 d’agost del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 19 agost 2011

Obertura

Fer pagar justos per pecadors. Es dispara una nova emergència social. Lluita contra la pobresa, no contra els pobres. Poden ser molts els titulars i les pancartes que afloren aquest calorós agost en resposta a l’anunciada reforma del PIRMI. A Solsona, els Serveis Socials posen la mà al foc per cadascuna de la setantena de famílies que estan rebent aquesta contraprestació a canvi d’un pla de treball o que l’han sol•licitat sense obtenir resposta. Les assistents socials asseveren que NO hi ha cap solsoní d’aquests que NO hi tingui dret. Tanmateix, si s’acaba modificant la llei la majoria en quedaran exclosos. I, per tant, caldrà estudiar una resposta social urgent, també a Solsona. Aquest mes de vacances el Parlament ha hagut d’obrir, i a casa nostra a partir del mes vinent institucions i entitats hauran de començar un nou curs amb una difícil assignatura: estudiar com redimencionar el Fons d’emergència social posat en marxa fa dos anys per afrontar aquest nou capítol del culebrot de la crisi.

Titulars

·La setmana que ve el Consell Comarcal canviarà els contenidors de recollida rural. L’actuació respon a la voluntat de millorar la seguretat i la imatge d’aquest servei i evitar abocaments incontrolats als punts de recollida.

·Un habitatge rehabilitat de Solsona és el primer a Catalunya a tenir instal•lat un sistema de calefacció, refrigeració i aigua calenta a través d’energia aerotèrmica.

·Una vintena d’empreses de la comarca s’interessen en les possibilitats d’exportar. Empresaris per al Solsonès engega una iniciativa per mancomunar despeses i serveis en les primeres exportacions.

·La brigada municipal millora la seguretat en diversos punts de la Mare de la Font. S’ha arranjat un nou tram de voral i s’han col•locat baranes de protecció a l’entorn de les zones de joc i barbacoes.

·La participació a les activitats de les piscines municipals ha crescut un 45% respecte l’any passat. Més de 300 usuaris, entre infants i adults, han passat per les instal•lacions al llarg de l’estiu.

·TERRITORI DE MASIES.CAT. Aquesta és l’adreça del nou portal a internet de l’Associació l’Arada, que gira al voltant dels eixos de la Catalunya Vella, el barroc i el carlisme al sud del Solsonès.

·Encara immersos en el parèntesi estival, destaquem les inscripcions per al Bàsquet 3x3 de primers de setembre i les 24 Hores de Futbol Sala així com la primera Duatló popular del Port del Comte.

·L’estiu és sinònim de festes majors i aquest cap de setmana en destaca la d’Ardèvol. Encara en plana cultural, diumenge es duu a terme el concert de cloenda de l’AIMS al Teatre Comarcal.