divendres, 26 d’agost del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 26 agost 2011

Obertura
L’alcalde d’Olius, Ramon Sala, ha estat els darrers anys un dels caps visibles que han reclamat més enèrgicament compensacions per la portada d’aigües de la Llosa del Cavall. Aquest fet li ha valgut la confiança del partit perquè el proposés com a candidat a la presidència de la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès. Divendres passat, Ramon Sala va ser escollit per encapçalar l’ens en un ple amb representants de tots els municipis que l’integren. Malgrat això, el resultat ajustat de 5 vots a favor i 5 abstencions i el fet que calgués una segona volta per escollir-lo fan palesa la divisió interna en el si de la Mancomunitat. Els representants dels ajuntaments governats per Esquerra Republicana van mostrar públicament el seu suport al candidat alternatiu, el fins llavors president Marià Torra, alcalde de La Molsosa. Fins i tot un dels representants d’algun dels ajuntaments governats pels convergents es va abstenir en una sessió tensa i amb dos bàndols clarament diferenciats.


Titulars

·Movistar restableix el servei de telefonia mòbil a Odèn després de 3 setmanes de problemes de cobertura. Tot i els requeriments del consistori, la companyia encara no ha fet públic com compensarà els establiments turístics afectats per aquesta avaria.

·L’Ajuntament d’Olius es farà càrrec de la llar d’infants municipal de manera directa un curs més. El consistori està a l’espera que es resolgui el litigi amb l’anterior concessionària per decidir la fórmula de gestió del servei.

·El Sol del Solsonès celebra demà la tercera nit literària i musical de la Vall de Lord. Hi prendran part més d’una vintena de persones i entitats.

·Els experts duen a terme una segona campanya de captura de tritons exòtics a Busa. Fins ara, únicament han localitzat larves, algunes de les quals es porten a analitzar al Centre Tecnològic.

·Prop de 600 infants es sensibilitzen sobre la importància de la recollida selectiva a través d’una campanya del Consell Comarcal. La tasca de promoció es tanca coincidint amb el final d’estiu.

·BARRAMIAU. Aquest és el nom del correbars que ha organitzat Joventut Solsonina amb motiu de la Festa Major. Aquesta setmana se n’han obert les inscripcions.

·En esports, aquest cap de setmana es disputen les 24 Hores de Futbol Sala i la primera duatlò popular del Port del Comte. I demà se celebra la festa de final de temporada a les piscines municipals de Solsona.

·A les acaballes de l’agost, demà es duu a terme la darrera ballada de sardanes i l’última revetlla de l’estiu. I dimecres, el barri de Sant Ramon celebra la seva festa. Us ho detallem a l’agenda cultural.