divendres, 19 de novembre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 19 novembre 2010

Obertura
Fins ara, l'Agenda 21 ha estat una declaració d'intencionss per aconseguir un creixement sostenible de Solsona. Però ha arribat el moment que requereix una aposta econòmica de l'Administració per desenvolupar el centenar d'accions que preveu el projecte. Tenint en compte la conjuntura econòmica actual, el consistori advoca per aquelles accions que ja estan començades o les que tenen el finançament garantit. Són la tercera part del Pla d'Acció d'aquest ambiciós programa.
Titulars
· Els capellans del Fòrum Ondara demanen a Xavier Novell menys normes i doctrina i més escalf i encoratjament. Aquesta setmana han publicat una carta oberta al bisbe electe oferint el seu suport, però admetent que els desperta desconfiança.
· La catedral entra en la recta final de les obres de restauració. Per ara, s'ha completat la intervenció sobre la façana del cambril.
· L'argelina Dalila Kheiri Nasri pronuncia una conferència sobre el paper de la dona musulmana en la societat catalana. És l'acte principal de la tercera jornada de portes obertes de la mesquita de Solsona. És una iniciativa de la Comunitat Islàmica del Solsonès per desmentir estereotips. Serà demà, dissabte, a les 7 de la tarda al Casal de Cultura i Joventut.
· El Comú demana la celebració d'un ple extraordinari del Consell Comarcal per parlar del funcionament del Cedricat. La formació creu que hi ha algunes actuacions dubtoses que requereixen l'explicació del president de l'organisme, Francesc Xavier Ballabriga.
· L'Oficina de Turisme de la plaça Major ha rebut 3.600 visites en el que portem d'any, amb un increment del 62% respecte el 2009. D'altra banda, l'any vinent es replantejaran les rutes guiades convertint-les en temàtiques.
· El Centre Tecnològic participa en la creació d'un grup d'experts per avaluar els efectes del canvi climàtic a Catalunya. Alerten que un 62% del territori té més risc de patir incendis, ventades i inundacions.
· Pasqual Maragall diu a Solsona que la qualitat de vida es juga a les ciutats i els barris. L'expresident de la Generalitat ha visitat aquesta setmana els resultats del pla d'intervenció integral del nucli antic, iniciat durant el seu mandat.
· A partir de la primavera, Prades de la Molsosa disposarà d'un espai públic d'aparcament. Els treballs d'adequació que s'hi estant realitzant costen 158.000 euros.
· Iniciativa creu que l'Institut Català del Crèdit Agrari ha de ser el motor de la dinamització del sector. Ho ha dit aquesta setmana a Solsona el cap de llista per Lleida, Francesc Pané, en un acte electoral.
· El cartell del Carnaval 2011 ja té autor. És Pere Cuadrench, que ha dissenyat la carta d'una baralla amb el Comte de l'Assaltu com a cavaller.
· El Consell Comarcal convoca un concurs per dissenyar el logotip dels 600 anys del Palau Llobera. L'any vinent es programaran diverses activitats per commemorar l'efemèride.
· A partir de l'any que ve es podrà obtenir el títol de monitor d'esquí a la comarca. És fruit d'una reivindicació del Club d'Esquí Solsona al Departament d'Educació. Us ho expliquem al temps dels esports.
· A l'agenda, destaquem un nou taller de castells, demà, dissabte, programat arran de l'èxit de les dues sessions anteriors, i dues xerrades que coincideixen en dia i hora. Dijous a les 9 del vespre, el director del Museu, Jaume Bernades, parlarà de la conservació del patrimoni a l'Ajuntament, mentre que la reconeguda periodista Rosa Calaf ens acostarà al rol de les dones en diferents racons del món, a la sala gòtica del Consell Comarcal.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí