divendres, 13 d’agost del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 13 agost 10

Obertura
Des de fa un any, els Serveis Socials de l’Ajuntament han detectat un nou perfil d’usuari. La crisi no només ha fet estralls en les rendes més baixes, sinó també en algunes famílies benestants. La nova conjuntura econòmica obliga a molts solsonins a redistribuir els seus ingressos i gestionar millor l’economia domèstica per arribar a final de mes. Per tal d'assesorar aquests nous usuaris dels Serveis Socials, el setembre es crearà el servei d’orientació econòmica.

Titulars
· L’11% de les persones a l’atur del Solsonès són joves de menys de 25 anys amb un nivell d’estudis baix. Ho indica un informe elaborat per l’UGT que s’ha fet públic aquesta setmana.
· L’Estat reclama als ajuntaments del Solsonès el pagament de més de 200.000 euros. És el resultat del balanç dels comptes del 2008 entre el Govern espanyol i els ens locals. La Coma serà l’únic municipi que rebrà diners de l’Estat.
· El Centre d’Interpretació del Solsonès rep una mitjana de 70 visites diàries en la primera setmana de funcionament. La meitat de les persones que han acudit a les instal·lacions són de la comarca.
· El Port del Comte posa en marxa el telecadira tots els dissabtes d’agost. La instal·lació s’utilitza com a mitjà d’accés dels turistes al Mirador de Querol.
· L’Ajuntament de Riner adjudica les obres d’arranjament de camins rurals a l’entorn de l’Avellanosa. D’aquesta manera, enllaça la primera fase del projecte amb la segona. L’objectiu del consistori és dotar de camins enquitranats totes les masies habitades del municipi. D’altra banda, a Guixers, han començat les obres d’arranjament de quatre quilòmetres del camí de la Corriu.
· Una vintena de veïns de la Molsosa es queda 10 dies sense telèfon per un nou robatori de cable de coure. És la segona vegada en dos mesos. El servei de telefonia ja es troba restablert.
· La primera festa gai de muntanya que s’organitza a l’estat comença avui a Sant Llorenç. Per ara hi han confirmat l’assistència prop de dues-centes persones.
· La Trobada de Gegantons de Sant Roc arriba diumenge a la seva tretzena edició. S’hi preveu la participació de més d’un centenar de peces. Una de les novetats serà una actuació dels ballets a la residència d’avis.
· En esports, aquesta setmana s’han obert les inscripcions per a dos tornejos que es duran a terme les properes setmanes. Es tracta de les 24 hores de Futbol Sala i el 3x3 de Bàsquet.
· En la plana cultural, fem un repàs als concerts de l’Acadèmia Internacional de Música dels propers dies. També ens fem ressò de les festes majors arreu de la comarca, d’entre les quals en destaca la de La Coma.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí