divendres, 20 d’agost del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 20 agost 2010

Obertura
La comarca no es resigna a acceptar el traçat de la canonada de la Llosa del Cavall que han dibuixat la Generalitat i l’Estat. Després de més d’un any de converses infructuoses amb l’Agència Catalana de l’Aigua reclamant una variació del projecte, els ajuntaments afectats i el Consell Comarcal busquen el suport de la societat civil. Entitats i agents socials són convocats dimecres a una reunió per consensuar el document unitari que es presentarà a l’ACA en la propera reunió del mes que ve. D’aquesta manera, els responsables polítics comarcals volen demostrar unitat en la seva petició.

Titulars
· L’Ajuntament d’Olius confia que el mes vinent Telefónica substituirà el cablejat aeri pel soterrat. És el darrer pas per resoldre definitivament els problemes de telefonia fixa i internet al Pi de Sant Just i al polígon industrial.
· Solsona organitza una jornada de cooperació empresarial pel proper 28 de setembre. És una iniciativa pionera a la demarcació de Lleida per fomentar les oportunitats de negoci entre els empresaris locals i els de fora de la comarca.
· Entren en funcionament el rocòdrom i la pista de pàdel en el complex esportiu municipal. La població podrà fer-ne un ús gratuït el 10 de setembre en una jornada de portes obertes.
· L’Ajuntament renova els parcs infantils del Casal de Cultura, la plaça del Camp i el barri de Josep Torregassa. S’hi col·locaran instal·lacions homologades i se’n retiraran les estructures antigues.
· El consistori de Pinós vol desenvolupar dos projectes per explotar turísticament el barroc i el carlisme. A final d’any, haurà completat les obres d’un centre d’interpretació en l’edifici de l’Ajuntament.
· Una cinquantena de masies de Castellar de la Ribera ja disposen d’un sistema per canalitzar les aigües residuals. A través del Pla Únic d’Obres i Serveis, s’han instal·lat fosses sèptiques a totes les cases del municipi.
· El volum d’alumnes de primària i secundària de la comarca creix un 35 i mig percent l’última dècada. És un increment superior al de la mitjana de la Catalunya Central.
· Odèn espera aplegar més de 1.000 visitants al cinquè concurs de gossos d’atura del Montnou d’aquest diumenge. Hi prendran part els 10 primers classificats del campionat de Catalunya.
· Tot i l’escassa activitat esportiva de l’estiu, el primer equip del Club Futbol Solsona ha començat els entrenaments de pretemporada i demà disputa el seu primer partit amistós davant de l’Artés.
· En l’agenda cultural, aquest cap de setmana la comarca s’acomiada de l’AIMS Festival, amb concerts a Sant Llorenç, Sant Julià de Ceuró i el Teatre Comarcal de Solsona. També és festa major a Ardèvol, amb actes a partir d’avui mateix, i a la Vall d’Ora.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí