divendres, 27 d’agost del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 27 agost 2010

Obertura

Des d’aquesta setmana, el Solsonès ha posat el seu gra de sorra per estudiar els efectes del canvi climàtic. Al pla de Riart, a Lladurs, s’ha posat en marxa la primera torre micrometeorològica del projecte Fluxpyr a Catalunya. A través de les 20 mesures per segon que prendrà aquesta estació, els científics podran conèixer més detalls sobre el canvi climàtic. Abans de final d’any s’instal·laran dues torres més, una a Navès i l’altra a Castellar de N’Hug. Amb aquestes infraestructures i la seva connexió amb la xarxa d’estacions franceses i la internacional, podrem saber l’impacte del canvi climàtic des de la zona del Pirineu fins a les grans ciutats.

Titulars
· La recuperació d’un pasdoble dels anys 30 i el 45è aniversari dels trabucaires marquen l’edició d’enguany de la festa major. Aquesta setmana se n’ha presentat el programa, que ja es pot recollir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.
· Pere Cascante, Montse Marsinyach, Mònica Mendoza, Albert Fontelles i Enric Bartrina signen els articles del programa de la Festa Major d’enguany. Són tots de caire històric.
· Cinc entitats donen suport al Consell i els ajuntaments afectats per la canonada de la Llosa en les seves reivindicacions. Són els Empresaris per al Solsonès, la Cambra de Comerç, Grusvas, el Patronat Comarcal de Turisme i Unió de Pagesos.

· El Solsonès rep més de mig milió d’euros de la Generalitat per una desena d’actuacions per dinamitzar les zones de muntanya. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques també ha concedit prop de 100.000 euros al Port del Comte per millorar els canons, els remuntadors i els accessos de l’estació d’esquí.
· La Coma pavimentarà quatre quilòmetres i mig de camins rurals amb formigó les properes setmanes. S’utilitza aquest material pel pendent del terreny i per la seva resistència al gel.
· Pinós acull diumenge la segona festa de Convergència i Unió del Solsonès. Hi són convidats simpatitzants i militants de la formació nacionalista. S’hi presentarà també públicament Mireia Canals, la representant de la comarca a la candidatura al Parlament per Lleida.
· La iniciativa “Fora estocs”, de la Unió de Botiguers i Comerciants, tanca la campanya de rebaixes d’estiu d’aquest any, que no ha estat gaire satisfactòria. Una trentena d’establiments sortiran al carrer demà durant tot el dia.
· El Museu de la Vall de Lord recrearà la construcció del drap piteu. Un fuster i un expert en teixits disposen han elaborat el teler i aquesta peça que es va fabricar durant 5 segles.
· Un total de 10 equips es disputaran a partir d’avui al vespre el títol de les 24 hores de futbol sala Ciutat de Solsona. En destaca la participació del Boca i el Versàtil. La cita comença avui a les 10 de la nit.
· En la plana cultural, destaquem l’última sessió de sardanes i el darrer ball de revetlla d’aquest estiu, que es duran a terme demà. I diumenge a les 10 del matí, la cita és la caminada del Sol del Solsonès al Castellvell.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí