divendres, 21 de maig del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 21 maig 2010

Obertura

El Pla de Camins del Consell Comarcal ja és a la recta final. Des de fa uns mesos es treballa intensament en diversos vials de la comarca. Segons el calendari previst a la tardor es podran donar per executats la pràctica totalitat dels camins. Tot i això, hi ha quatre projectes per començar i dos camins, el de Matamargó i el de Pegueroles, pendents de reparació. Des de la presidència del Consell Comarcal s’admeten les deficiències del programa, que s’atribueixen en gran mesura a la fórmula de finançament. Per la seva banda, el grup comarcal d’El Comú continua trobant pegues al resultat de les obres.

Titulars
· La recollida de la fracció orgànica al conjunt del Solsonès serà una realitat a finals d’estiu. Aquesta setmana s’ha iniciat la campanya informativa a la comarca, on aquest residu es reciclarà a través d'autocompostadors domèstics.
· Les obres de construcció del casal cívic de Solsona començaran a finals d’estiu. Aquesta setmana la Generalitat ha tret a concurs els treballs de l’equipament que, fins ara, compleix el calendari previst.
· La població solsonina és cridada aquest cap de setmana a participar en una marató contra el càncer. És una iniciativa de l’alumnat de tercer d’ESO B de l’Escola Arrels de Secundària. Els fons recaptats es destinaran a l’Associació Fènix.
· Llum verd al pla urbanístic de Guixers, que mantindrà el seu caràcter rural. Malgrat això, es preveuen dues petites zones de creixement als nuclis de Valls i Vilamantells.
· En menys d’un mes començaran les obres de la piscina municipal de Sant Llorenç, que s’executaran en un termini de cinc mesos.
· Cau una xarxa de tràfic internacional de drogues que tenia una branca instal·lada a Pinós. En una masia d’aquest municipi s’hi ubicava un laboratori que adulterava els estupefaents.
· GRUSVAS denuncia que des de principi d’any ja s’han produït una quinzena d’atacs de voltors a la comarca. Els ramaders acusen Medi Ambient de no complir les mesures preventives que havien anunciat.
· Audicions i concerts per commemorar el primer quart de segle de l’Escola Municipal de Música. Tindran lloc dissabte que ve i diumenge a la tarda.
· En esports, us anunciem els actes de celebració del vintè aniversari de la Lliga Comarcal de Futbol Sala, el cap de setmana que ve, juntament amb les 12 hores. A banda d’això, El Centre Excursionista del Solsonès ha programat per aquest diumenge la Caminada Popular de Solsona.
· En plana cultural, destaquem que aquest vespre es duu a terme l’última funció teatral del drama “Anna i Helen”, a càrrec del Grup de Teatre Lacetània. D’altra banda, el Grup de Natura del Solsonès ha programat per demà, dissabte, una sortida de revisió de caixes niu.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí