divendres, 14 de maig del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 14 maig 2010

Obertura

José Montilla ha volgut manifestar avui el seu suport al sector de la pagesia catalana participant per primera vegada a la Fira de Sant Isidre. El president de la Generalitat ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la 58a edició del certamen, que enguany aposta especialment per a la producció autòctona. En els 50.000 metres quadrats de recinte firal pren relleu el sector oví, que ha triplicat el nombre de caps de bestiar, tot i que el vaquí es manté al capdavant. Montilla ha celebrat l’encert de l’organització en introduir com a novetats la mostra d’avenços en agricultura i ramaderia ecològica en la conjuntura de crisi econòmica actual i, especialment, dins el sector.

Titulars
· Els propers dies l’Ajuntament de Solsona tindrà sobre la taula els resultats de la iniciativa popular Xavier Jounou perquè aprovi en Ple dedicar el casal cívic a la memòria del desaparegut alcalde. Aquesta opció s’ha imposat amb el 59 per cent dels vots entre les prop de 2.500 firmes recollides per la Taula d’Entitats Solsonines.
· L’informe de Governació sobre l'adscripció de Torà i Biosca al Solsonès podria trigar mig any a estar enllestit. Ho ha dit el coordinador territorial d’aquest Departament a la Catalunya Central, Toni Casassas, al president del Consell Comarcal, Marià Chaure, en una reunió mantinguda aquesta setmana.
· Més del 50% de famílies solsonines s’han informat del servei de recollida de la fracció orgànica a Solsona, que comença dilluns. Qui encara no disposi del cubell de reciclatge pot recollir-lo fins diumenge al punt d’informació habilitat al passeig. Durant l’estiu es farà la campanya a les masies del Vinyet.
· La Coma i la Pedra creixerà pel nucli de La Coma i el Port del Comte. Així ho preveu el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que s’ha aprovat inicialment.
· Una setantena de productes artesanals del Solsonès queden recollits en un catàleg. L’impulsa el Consell Comarcal i es presentarà demà al migdia.
· Els alumnes de primària solsonins reben classes d’educació viària de la Policia Local. Més endavant, també s’incidirà en els estudiants de secundària i la gent gran.
· Solsona serà la seu al novembre de la primera jornada científica sobre la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple de la Catalunya central. S’organitza des de la unitat mèdica d’aquestes patologies del Centre Sanitari sota la coordinació del metge Antoni Fernàndez. Així mateix, a final de mes es presenta a la ciutat el primer web de familiars d’aquest tipus de malalts.
· Solsona acull una jornada per fomentar la creació d’una nova cultura empresarial que garanteixi el desenvolupament sostenible del territori. S’adreça a empreses i organitzacions públiques beneficiàries dels ajuts Leader. El programa inclou la presentació de l’experiència d’una empresa de la comarca.
· En esports, destaquem la quarta edició de la cursa del Corriol, que es farà diumenge al matí. Pel que fa a la lliga comarcal, el Castellar de la Ribera arriba a la recta final del campionat a punt de proclamar-se campió.
· En plana cultural, el grup de teatre Lacetània torna amb l’obra “Anna i Hellen” demà a la nit i diumenge a la tarda. I dimarts, portes obertes al Museu Diocesà amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí